Ministrová: Pardubice druhý bazén potřebují

Zastupitelé Pardubic za TOP 09 dnes podpoří výstavbu nového 25metrového bazénu v areálu městského Aquacentra. Peníze by radnice do výstavby měla investovat bez ohledu na to, jestli město na projekt získá dotaci nebo ne.  Současný 50metrový krytý bazén nestačí svojí kapacitou pro 90 tisíc obyvatel krajského města.

22. 2. 2018

Město už dvakrát žádalo o přidělení dotace od Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy, ale zatím peníze od státu na bazén nedostalo. Právě dnes budou zastupitelé rozhodovat o tom, zda schválí rozpočet na výstavbu bazénu z vlastních zdrojů. „Tento projekt občané města potřebují, proto ho jako zastupitelé TOP 09 jednoznačně podpoříme. Z pohledu investic jsme stále ve výhodné situaci. Stavbou nového menšího bazénu ve stávajícímu aquacentru ušetříme zhruba polovinu nákladů proti stavbě na zelené louce. Nemusíme budovat nové technické nebo sociální zázemí,“ říká zastupitelka města Ludmila Ministrová (TOP 09).

Fakt, že kapacita pardubického plaveckého bazénu dnes nestačí, ukazují i webové stránky www.aquapce.cz. Hlásí většinou plno nebo výrazné omezení počtu volných plaveckých drah pro veřejnost, v některých hodinách úplné uzavření celého bazénu pro občany města. „Žáci prvního stupně mají po čase opět povinné plavání, tím se zvýšil počet dětí v plavecké škole o 600. Rádi bychom vyšli vstříc plaveckým klubům, které mají zájem o pronájem drah pro výuku začínajích plavců i pro sportovní plavání, ale není to možné. Malé děti tak často trénují i ve večerních hodinách. A my odmítáme soustředění reprezentací a mimopardubických klubů, přestože jsou pro náš rozpočet výhodná,“ uvedl předseda správní rady aquacentra Michal Pražan​ (TOP 09).

Nový 25metrový bazén v areálu aquacentra bude sloužit plaveckým školám, sportovním klubům, seniorům, těhotným ženám a dojde především k uvolnění 50metrového bazénu. Dostavba by neměla přinést vyšší náklady na provoz, vše by měl pokrýt rozpočet aquacentra.

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme