Město Ústí bylo v pohybu a byla v něm pohoda. Už po třinácté

13. 6. 2012

Když jsme se před 13 lety s tehdejším starostou města Jiřím Čepelkou domlouvali, jak přivítat nové tisíciletí v našem městě, zrodila se myšlenka uspořádat na Mírovém náměstí báječný pohodový týden plný kvalitní kultury a sportu, týden setkávání lidí nejen z Ústí nad Orlicí ale i ze širokého okolí, týden i pro přátele z partnerských měst. Uskutečnit jej v polovině roku, ještě před prázdninami, to byl tehdy náš kompromis.

Týden dobré pohody – město v pohybu se letos konal už po třinácté. Týden, ve kterém se i letos prezentovaly naše soubory, kluby a spolky, představili se dospělí i děti, se opět vydařil. Nenechal jsem si ujít letošní akci a hlavně pondělní (4. 6.) vystoupení Václava Neckáře a skupiny Bacily, sledoval jsem s nadšením sportovat a závodit děti na atletickém stadionu. Moc se mi líbil Robert Křesťan a Druhá tráva, ale i další, kteří k nám letos přijali pozvání.

Jsem velmi rád, že jsem u zrodu a konání těchto akcí byl po celých dlouhých 11 let, že jsem se na jejich přípravě i průběhu mohl podílet a jsem potěšen, že dnes už neodmyslitelně patří do našeho města. Těší mě, že žije a rozvíjí se původní myšlenka: setkávat se na náměstí, pozdravit se, popovídat, pojíst něco dobrého a připít si na zdraví a dobré vztahy. A děkuji za to všem sponzorům, zastupitelům města i organizátorům, bez nich by to nikdy nešlo!

Luboš Bäuchel
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme