Kandidát TOP 09 v Pardubickém kraji

Jiří Kubínek, 53 let, náměstek ministra

Kdo jsem?

Narodil se v roce 1956 v Hradci Králové, bytem Česká Třebová, je ženatý, má dvě děti /26 a 23 roků/, Je vyučen zámečníkem - Střední škola strojnická Hradec Králové, VŠST fakulta strojní - Liberec.

V roce 1991 začínal v samosprávě - MěÚ Česká Třebová. S krátkou přestávkou v soukromé sféře pokračoval v Pardubickém kraji - byl radní pro dopravu a od r. 2002 na Ministerstvu dopravy - náměstek ministra (silnice, dálnice, silniční doprava a letectví).
Od r. 2007 pracuje na Ministerstvu financí ČR, nejprve jako ředitel odboru veřejných financí a nyní 2 roky ve funkci náměstka ministra. Trvalé bydliště mám v České Třebové, i když přes týden bydlí v Praze. Mezi hlavní zájmy patří horské kolo, lyžování, cestování, literatura a hudba. Nicméně největší koníček je vaření a vše co s ním souvisí.

Proč TOP09?

Protože je tu konečně nová konzervativní strana, která nemíří do levé strany ale spíš na opačnou stranu. To je mně velmi sympatické, protože si myslím, že 20 let experimentů a hru na pravičáctví musí vzhledem k současnému stavu veřejných financí skončit. To že za TOP09 kandiduji je jen logickým pokračováním poslední věty. Také si myslím, že zkušenosti z mého působení jak ve státní zprávě, tak i v samosprávě by bylo dobré zúročit.

Jaké mám zkušenosti?

Mé zkušenosti vychází z mé praxe.
V samosprávě: ředitel odboru majetku, tajemník městského úřadu, místostarosta a radní pro dopravu
Ve státní správě: náměstek ministra dopravy, ředitel odboru územních rozpočtů a náměstek ministra financí
Vedoucí výroby a manager výroby nástrojů

Co chci přinést voliči?

Jednoznačně: naději ve změnu politiky a tím i naději k nalezení a prosazení toho nejlepšího řešení cesty z krize.

Jaká je moje přidaná hodnota?

Myslím, že moje největší přidaná hodnota jsou mé zkušenosti z obou stran, tzn, zestátní správy a samosprávy. Kromě mnoha zajímavých projektů jsem se podílel nebo jasem vedl velké projekty - např. administrativní zajištění našeho vstupu do EU na min dopravy, PPP projekt dálnice D47, projekt výkonového zpoplatnění dálnic v ČR, státní pokladna atd.

Moje volební téma?

Moje volební témata, která mě zajímají souvisí jednoznačně s mojí profesí a odborností, kterou jsem díky svému zaměstnání získal. Je to jednoznačně doprava a legislativa souvisící s dopravou a výstavbou dopravní infrastruktury

Co konkrétně budu prosazovat, co konkrétně chci udělat?

Myslím, že důležité bude prosazovat slušnost a profesionální přístup k řešeným otázkám. A protože si myslím, že regiony a celý Pardubický kraj trápí především stav dopravní infrastruktury a tím i doprava jako celek, chci se věnovat především této problematice. S dopravou totiž bezprostředně souvisí rozvoj kraje, nezaměstnanost, cestovní ruch atd.