Banány a Evropská unie. Nevěřte všemu

17. 4. 2014

Neodsuzujme směrnice unie bez znalosti věci. I my jsme Evropa, to je myslím hlavní poselství, které chceme lidem říct,“ říká lídr kandidátky TOP 09 a Starostů pro volby do EP Luděk Niedermayer.

Jedna z prvních akcí před blížícími se eurovolbami překvapila obyvatele Pardubic. Informovanější už ale mohli během posledních týdnů vidět videoklip v autobusech městské hromadné dopravy, který na euromýty a neobvyklý mítink upozorňoval. Lidé na Pernštýnské náměstí kromě oblíbeného ovoce a rozluštění jednoho z mýtů, získali třeba také omalovánky pro děti s podobnou tématikou. Akci připravila TOP 09 a STAN společně s BUS TV, provozovatelem LCD obrazovek v dopravních prostředcích MHD v ČR.

Budoucí voliči dorazili také na besedu s kandidáty v kavárně Evropa, kde od 17 do 19 hodin diskutoval lídr eurokandidátky a bývalý guvernér České národní banky Luděk Niedermayer, a také kandidát z Pardubického kraje Josef Kalousek. Mluvilo se nejen o vizích a plánech kandidátů, ale také o dalších euromýtech, mezi které patří i zákaz úsporných žárovek nebo zabijaček.

A jak to tedy s nařízením „Čím rovnější, tím lepší banán“ doopravdy je? Zakřivení banánů sice o jejich kvalitě nic nevypovídá, ale jejich rozměry ano. Bez jasných parametrů by váš obchodník nezjistil, jak kvalitní zboží si objednal a jakou kvalitu vám nabízí. Podobnou normu navíc zavedlo Československo už před 31 lety, teprve před patnácti lety ji stát pozměnil tak, aby se více podobala té evropské.

http://www.bustv.cz/banan/

Pardubice 16. března 2014 Ondřej Müller, krajský manažer TOP 09
Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme