Asociace dopravních, spedičních a servisních firem oslavila 20 let své existence

24. 3. 2011

Dne 12. března 2011 slavila v brněnském hotelu Voroněž Asociace dopravních, spedičních a servisních firem (ADSSF) kulaté výročí své existence. Celá akce byla doprovázena pestrým programem, který moderoval Vlasta Korec a v rámci něhož vystoupila Leona Machálková, smyčcové trio Inflagranti, hudební skupina Day and Night Band a cimbálová muzika Ladislava Pavluše z Kyjova. Generálním sponzorem večera byla společnost Iveco Czech Republic, a.s., Vysoké Mýto. Slavnostního večera se zúčastnilo více než 300 zástupců členských firem asociace a hosté z řad představitelů státní správy.

V čele asociace stojí nepřetržitě po celých dvacet let Ing. Jaroslav Hanák, předseda představenstva dopravní společnosti FTL-First Transport Lines a.s., Prostějov, který zastává významné pozice také v dalších profesních uskupeních v dopravě (mj. viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR, prezident Svazu dopravy ČR, viceprezident ČESMAD BOHEMIA, člen orgánů IRU).

Prezident Jaroslav Hanák zdůraznil, že ADSSF si během své dvacetileté existence vydobyla nepřehlédnutelnou pozici mezi profesními uskupeními v klíčovém odvětví národního hospodářství - v silniční dopravě. Podotkl, že asociace není silná jenom počtem členů, ale reprezentuje rovněž tisíce zaměstnanců svých členských firem a disponuje mnoha tisícovkami kamionů a autobusů. Vyzdvihl a poděkoval řadě kvalitních odborníků, kteří soustavně a zásadním způsobem ovlivňují vývoj nejen silniční dopravy u nás.

Cílem a posláním asociace je hájit zájmy svých členů u orgánů státní správy a samosprávy a iniciativně se podílet na tvorbě, doplnění a změnách právních předpisů ovlivňujících podnikání v silniční dopravě.

Oslavy se zúčastnil také poslanec TOP09 Václav Cempírek, který v úvodní zdravici poděkoval za pozvání na tak významnou akci a dále vyzdvihl silné postavení silničních dopravců v ekonomice České republiky, které dokumentoval jejich podílem na celkové přepravě, jenž činí více než 7,2 mld. tun přepraveného zboží.  Cempírek uvedl: „ Jsem si plně vědom zásadního významu silniční dopravy, která má více než 80% podíl na tuzemském přepravním trhu. I z toho důvodu se neustále snažím silniční dopravu popularizovat v odborných časopisech a trvale se podílím na vzdělávání potenciálních zaměstnanců oboru dopravy na Dopravní fakultě Jana Pernera na Univerzitě Pardubice.“

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme