15. 8. 2022

V zářijových komunálních volbách se v Letohradě představí společná kandidátka tradičních demokratických stran ODS, KDU-ČSL a TOP 09. Byla uzavřena dohoda pro předvolební i povolební spolupráci. Společná kandidátka ponese název SPOLU pro Letohrad a kromě členů zmíněných stran na ní budou zastoupeni i nestraníci.

„Shodujeme se na prioritách, příležitostech, vizích i rizicích pro Letohrad v příštích letech. Napříč třemi generacemi spojujeme profesní zkušenosti, odbornost, vzdělání i energii mladé generace, kterou zapojíme, aby město převzala v budoucnu.“ říká Daniel Kubelka, lídr za ODS a kandidát na starostu. 

V Letohradě je společná spolupráce těchto tří stran premiérou. Vzhledem k tomu, že všechny subjekty měly i v minulosti velmi podobné politické programy, jedná se o logický krok, díky kterému bude obyvatelům Letohradu nabídnuta velmi silná kandidátní listina, kde nebude jediný kandidáti jen do počtu.

„Díky této spolupráci můžeme i my, zástupci mladší generace, promluvit do komunální politiky a doplnit tak naše zkušenější kolegy. Zajímavostí pak je, že naše kandidátka má ze všech nejnižší věkový průměr a mladí lidé kandidují i z předních pozic.“ doplňuje Přemysl Krejsa, lídr za TOP 09.

Volební program se pak věnuje zodpovědnému hospodaření, dlouhodobému plánování, infrastruktuře, životnímu prostředí a zefektivnění správy města.

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Osobnosti: Přemysl Krejsa
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme