Vysoké Mýto: V sobotu bude na náměstí nával!!!

4. 9. 2014

Ještěže máme největší čtvercové náměstí v Česku. Kromě každoročních MĚSTSKÝCH SLAVNOSTÍ letos ještě umocněných otevíráním MUZEA ČESKÉHO KAROSÁŘSTVÍ proběhne 6.9.2014 po celý den až do večera SHROMÁŽDĚNÍ ZA ÚČELEM INFORMOVÁNÍ OBČANŮ O STRATEGIÍCH a KONCEPCÍCH ROZVOJE MĚSTA VYSOKÉHO MÝTA, viz oznámení o této akci zveřejněné níže.

Když jsem se dozvěděla o chystaném shromáždění o strategiích a koncepcích rozvoje města, chtěla jsem vystoupit s krátkým sdělením o strategiích rozvoje města jako členka pracovní skupiny Služby města. Vydala jsem se vyslovit své přání na radnici. K mému údivu byli zmocněnci oprávnění jednat jménem svolavatele mým nápadem dost překvapení (referent strategického plánování o akci nevěděl vůbec). Vysvětlovali mi něco v tom smyslu, že celá akce se Shromážděním za účelem informování občanů... má jen jeden úkol: zabránit politickým projevům a akcím a předvolebním aktivitám na náměstí. Ano, souhlasím, Městské slavnosti, otevírání MČK i chystané Shromáždění jsou akce naprosto apolitické. Jak to je s ohlášeným Shromážděním? Bude? Nebude? Bylo řádně projednáno? Byla o něm informace na Úřední desce? Není to podivné? Politickým projevům a akcím i předvolebním aktivitám na náměstí je zabráněno. Tedy pod tribunou. Ale na tribuně? Jak je zabráněno výše uvedeným aktivitám na tribuně? Snad to zajistí řádná pořadatelská služba v dostatečném počtu a řádně označená vizitkou s logem města, jak je psáno v oznámení. Členům této pořadatelské služby přeju zdar v jejich konání a zvídavým občanům, aby se dozvěděli samé zajímavé věci. A nám všem, aby se všechny akce v sobotu na náměstí vydařily.

Na shledanou v sobotu na náměstí!

Jiřina Šafrová, členka PS Služby města Strategického plánu města Vysoké Mýto

Volby: