2. 12. 2014

V pondělí  24.11.2014 se konalo ustavující zasedání Zastupitelstva města Vysokého Mýta, které zvolilo nové vedení radnice.

Do sedmičlenné Rady města byla za TOP 09 jako jedna ze čtyř žen zvolena MUDr. Jiřina Šafrová.

Starostou se stal Ing. František Jiraský (Nestraníci), místostarostou Ing.Roman Baťa (Patrioti pro VM) a neuvolněnou místostarostkou Bc.Helena Kejzlarová (KDÚ-ČSL).

Do prohlášení koalice se nám podařilo prosadit zásadní body našeho volebního programu.

Voleb jsme se zúčastnili s většími ambicemi, než je obhajoba jednoho mandátu, leč chybělo málo. 95 chybějících hlasů představuje 5 voličů s plnou kandidátkou, kteří nám chyběli k zisku druhého zastupitele.

Povolební vyjednávání logicky začala tématem „kdo s kým“. Bohužel nepokračovala rozpracováním programových průsečíků, nýbrž se vlivem osobních animozit zvrtla ve snahu vytěsnit jednoho ze dvou přirozených partnerů (ODS a TOP 09). Výsledkem kompromisů je neúčast ODS v koalici a členství zástupkyně TOP 09 v radě města.

Děkujeme voličům za hlasy a zavazujeme se prosazovat co největší část našeho volebního programu. Věříme, ve zklidnění situace ve městě a v konstruktivní spolupráci zastupitelů, která umožní práci ve prospěch Vysokého Mýta.

Miloš Fogl

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme