Vedení vysokomýtské radnice vyrazilo „na zkušenou“ do Semil

23. 4. 2015

Otevřená radnice není cíl, ale cesta – to je zásadní poznatek ze setkání s Janem Farským zprostředkovaného vysokomýtskou TOPkou.

Semily jsou jedním z měst, kde se podařilo radnici už téměř otevřít. Proto se 20.4.2015 vydal starosta Vysokého Mýta František Jiraský spolu se dvěma radními, Helenou Mandíkovou a Jiřinou Šafrovou a s Janem Štanglem do tohoto podkrkonošského města. Setkali se zde s průkopníkem a realizátorem otevřené radnice vůbec a v Semilech zvlášť, poslancem a zastupitelem, bývalým starostou Semil Janem Farským. V přátelském rozhovoru se dozvěděli, jak se radnice otevírá, jaké mohou nastat situace, problémy, jaké výhody a komplikace přináší otevřená radnice pro město, jeho obyvatele, úředníky i samosprávu.

Přivezli si celou řadu námětů k přemýšlení, praktických rad zkušeného politika i poznání, že otevřená radnice není utopie a že její výhody výrazně převyšují případné nevýhody. Přivezli si i chuť do práce při otevírání radnice ve Vysokém Mýtě. Je to práce dlouhodobá, vyžadující trpělivost, odhodlání a pevnou vůli. Jistě se rádi přidají i další zastupitelé, úředníci na radnici i ostatní „Mejťáci“.

Otevírání radnice ve Vysokém Mýtě začalo prvním z řady plánovaných veřejných projednávání připravovaných investičních projektů – Rekonstrukce náměstí Vaňorného. V přípravě je seminář k radničnímu periodiku - Vysokomýtskému zpravodaji, s cílem jeho uvedení v soulad s novelou tiskového zákona a dále se chystá pořizování záznamů z jednání zastupitelstva.

TOP 09 Vysoké Mýto

Osobnosti: