Opozice pracuje pro občany a láme si hlavu, pro koho pracuje starosta

28. 6. 2013

Opozice netvrdí, že je vše špatně. To dle pana starosty je vše předchozí v nepořádku. Stačí jen pečlivě přečíst jeho reakci. Jestliže „hlavní aktéři s dopravou nic neudělali", pak starosta s ŘSD ani nejednal a o jiných hledaných řešeních jsem se nedočetl. V článku se opět píše o hobbymarketu, ale o hobby nepadlo na veřejném setkání ani slovo, naopak opakovaně znělo děsivé hyper. Ze lži ho obvinili petičníci, nikoli já. Sebereflexe je v článku zmiňována v souvislosti s vystoupením jejich zástupkyně, které se ani nepokusil vyvrátit jediné její tvrzení. Taky nebylo jak. Stažení „Změny Územního plánu" z programu zastupitelstva pak není sebereflexe, ale pud sebezáchovy.
Prosazováním neekonomické a nereálné severní trasy R35 jsme údajně v kritické dopravní situaci. Co mají říkat v Chrudimi či Pardubicích? Navíc jsem zvědav, jak ekonomicky vyjde ta jižní varianta v součtu s minimálně pěti km tunelů u Vraclavi, Maletína a pod nestabilním Hřebečským hřbetem a s přivaděči k Ústí a Třebové. Netuším, jestli pan Soušek nějak přispěl, aby měla R35 vůbec šanci, ale pamatuji si, jak se mu povedlo zostudit Česko svržením vlády v době předsednictví EU. Údajná slova bývalého starosty „Bylo nám doporučeno (ŘSD) řízení provozu na křižovatkách pomocí světelně signalizačního zařízení vybudovaných na náklady města" v zápisu z jednání zastupitelstva dne 16. 9. 2009 neověřím, neboť na webu města lze najít pouze usnesení. A to přes to, jak někteří koaliční partneři bojovali za transparentnost. Přesto chápu výhody. Jednak je řízení provozu světly levnější a druhak doprava plynulejší a regulovatelná, viz ucpaná Litomyšl či Chrudim.
Opozice nebrání výstavbě bazénu. Jen chce znát způsob financování. Kamerový systém a bezpečné město bylo jedním z hlavních bodů volebního programu TOP 09. Opozici nevadí každý projekt radnice. Opozici vadí demagogie, nekoncepčnost a překrucování faktů.

Miloš Fogl Předseda MO TOP 09 Vysoké Mýto
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme