Vysokomýtská radnice otevřela svá jednání veřejnosti

20. 4. 2015

Ve středu 15.4. proběhlo ve vysokomýtském M-klubu veřejné projednávání chystaných změn na náměstí Vaňorného. Pokud jste z Mýta nebo jeho okolí a nezúčastnili jste se, tak si další podobnou akci rozhodně nenechte ujít. Tedy pokud vás zajímá, co se v Mejtě děje a co se dít bude. Byla to velmi úspěšná premiéra.

Zpráva o tomto projednávání už je na stránkách Města Vysokého Mýta, i na webu NašeMýto.cz. Nechci opakovat to, co už je napsáno. Chtěla bych se s vámi podělit o příjemný pocit, který ve mně středeční odpoledne zanechalo. Už jsem přestávala věřit, že i v Mýtě je možné v pohodě a racionálně diskutovat o dění ve městě. Jde to! Všichni přítomní (včetně některých zastupitelů) pozorně naslouchali, byli vstřícní a pozitivní, diskuze byla věcná, klidná, s jasným cílem: aby naše město bylo hezčí a příjemnější a také abychom se uměli dohodnout.

Poděkování a potlesk na konci setkání si moderátoři z Nadace Partnerství pánové Robert Sedlák a Martin Nawrath opravdu zasloužili. Domnívám se, že se jim u nás líbilo a že, jak říkali, rádi přijedou zase. Investičních akcí, které by si zasloužily podobné veřejné projednávání, má Město v plánu celou řadu. Jistě se brzy dočkáme dalšího setkání.

Mám velké přání. Kéž by podobně klidná, věcná, pracovní a nekonfrontační atmosféra byla i na veřejných jednáních zastupitelstva. Víme, že to umíme.

Jiřina Šafrová, radní města Vysokého Mýta za TOP 09

Osobnosti: