Výjezdní jednání výkonného výboru TOP 09 v České Třebové

19. 4. 2014

V pondělí 14. 4. 2014 se stala Česká Třebová místem setkání špiček TOP 09. Tento den se konalo jednání výkonného výboru v Národním domě v České Třebové. Před vlastním jednáním se poslanci a členové výkonného výboru věnovali návštěvám podniků a institucí v našem kraji.              

V České Třebové byli tento den dvě skupiny poslanců s různým programem.  První skupina se v doprovodu starosty Jaroslava Zedníka a profesora Václava Cempírka věnovala návštěvě firmy Metrans, která ve městě buduje logistické centrum kombinované přepravy. Z České Třebové tak vyjíždí ucelené vlaky kontejnerové přepravy po celé Evropě.

Druhá skupina, kterou do České Třebové přivezla předsedkyně Regionální organizace TOP 09 Chrudim, Vladislava Michalová, se po přivítání na radnici vypravila do místní firmy ORLÍK – KOMPRESORY výrobní družstvo. Tento podnik dlouhodobě poskytuje pracovní příležitosti spoluobčanům s tělesným postiženým. Firmou provedl předseda představenstva, pan Procházka.  Problematika byla blízká především poslankyním zaměřeným na sociální oblast a školství. Následně skupina navštívila připravovanou alternativní školu na Rovině.

Před vlastním jednáním výkonného výboru se uskutečnila ještě návštěva firmy IMS-Drašnar s.r.o., která dodává komponenty pro koncern VW. Příjemným překvapením pro dámy bylo čisté a pěkné pracovní prostředí, stejně jako ve firmě Orlík. Bohužel společné byly i potíže obou podnikatelů, a to konkrétně to, že firmy díky likvidaci učňovského školství marně hledají kvalifikované pracovníky.

Na závěr pobytu poslanců TOP 09 v Pardubickém kraji a v České Třebové byla připravena ještě večerní akce v hotelu Bravo, na kterou přišli s občany města diskutovat  Miroslav Kalousek, Karel Schwarzenberg a Leoš Heger. U stolů se probírala různorodá témata a večer se nesl v přátelském duchu.

Členové TOP 09 nejen z České Třebové a okolí velice ocenili toto výjezdní zasedání výkonného výboru už z důvodu, že se výbor jednoznačně shodl na podpoře výstavby R 35.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme