TOP 09 v Pardubickém kraji kandiduje samostatně i v koalicích

Aby mohly vzniknout silné kandidátky v mnoha obcích a městech Pardubického kraje, navázali jsme spolupráci s mnoha politickými subjekty. Kandidujeme s KDU-ČSL, NESTRANÍKY, ODS, SVOBODNÝMI, ale i nezávislými osobnostmi.

1. 8. 2018

Členové TOP 09 figurují na několika desítkách kandidátních listin obcí a měst Pardubického kraje. V krajském městě se již před několika měsíci podařilo uzavřít „Koalici pro Pardubice“ s KDU-ČSL a NESTRANÍKY. Stejná koalice funguje i na sedmi městských obvodech v krajském městě. V dnešní době je nesmírně důležité spolupracovat na základě společných hodnot a názorů na zásadní věci. Lidé z KDU-ČSL a hnutí Nestraníci jsou nám ideově blízkými partnery, se kterými postupujeme společně nejen ve sněmovně, ale také v Evropském parlamentu a v mnoha obcích,“ říká Ludmila Ministrová (TOP 09), zastupitelka města a známá mecenáška, která je lídrem společné kandidátky.

V okresním městě Chrudimi skvěle funguje kolice „Chrudimáci“, tedy spojení TOP 09 a Svobodných. Ano, mámerozdílné názory na politiku EU, ovšem ve většině komunálních témat mezi námi panuje shoda. Doufám, že to naši voliči přijmou s pochopením. A ocení, že se dokážeme, přes jisté rozdíly, shodnout a spojit síly. Abychom dosáhli změny v Chrudimi, říká dvojka kandidátky Vlaďka Michalová (TOP 09) Hned v sousedních Slatiňanech byla domluvena další spolupráce pravicových stran, tentokrát s ODS.

Naopak v České Třebové a ve Svitavách jde TOP 09 do voleb samostatně nebo ve sdružení s nezávislými kandidáty. Českotřebovskou kandidátku s názvem 27 statečných povede zkušení prof. Jiří Cempírek, bývalý poslanec a expert na dopravu. V Červené Vodě obhajuje post starosty člen TOP 09 Petr Mareš na nezávislé kandidátce.

Ondřej Müller, krajský manažer