Milena Švábová

kandidátka do komise pro cestovní ruch

Od narození žiji v Litomyšli a posledních 12 let v její integrované obci Suchá. Zde začalo mé první vzdělávání, rozvíjely se mé záliby a uskutečnila se i svatba.

12 let také působím jako člen Osadního výboru obce Suchá a snažím se propojit myšlenky a názory mých spoluobčanů s možnostmi Městského úřadu. Ať už jde o dětské hřiště, stromy kolem silnice nebo třeba  projekt na budoucí kanalizaci.

S rodinou věnujeme hodně času cestování po krásách České republiky, obdivujeme hrady, zámky a krásnou přírodu. Ale teprve ve chvíli, kdy se zase vrácíme domů, tak si uvědomím, v jakém městě vlastně žiji. Každý den míjím spoustu zajímavých míst, která Litomyšl svým občanům a návštěvníkům nabízí.

Protože ráda trávím volný čas aktivně, už se těším na otevření krytého bazénu a do budoucna vybudování cyklostezek, které propojí Litomyšl s okolními městy. Přála bych si, aby i mí vrstevníci objevili krásu projížděk na kole či in-line bruslích a toulky přírodou po turistických trasách, kterých tu je nespočet, místo oblíbeného moderního „gaučingu“.

Město Litomyšl pro mne znamená trvalé hodnoty, které je potřeba udržet a propagovat. Chtěla bych se stát tou novou generací, která bude více naslouchat lidem, jejich názorům a přáním.

motto: Integrované obce patří k Litomyšli víc, než si myslíte.

Nádvorník o R35: Sjezd u Kornic Litomyšl nepotřebuje a nechce!

Karel Schwarzenberg na virtuální návštěvě Litomyšle.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 PARDUBICKÝ KRAJ

Sladkovského 433