× Pohněme s tím. Společně!

TOP 09 v Bohdanči oživí město

8. 9. 2014

Kandidátku s nízkým věkovým průměrem nabídne TOP 09 v komunálních volbách v Lázních Bohdanči. Volební program je zaměřen na zlepšení podmínek pro život mladých lidí, kteří jsou základem pro budoucí rozvoj města, a proto je třeba je do vedení města přivést. Mladí lidé chtějí město živé, dynamické, s dostatkem vlastních pracovních příležitostí, kulturního a sportovního vyžití a zábavy. Kandidáti TOP 09 podporují tvorbu turistických cílů tak, aby lázeňské město bylo atraktivnější pro příchozí turistický ruch. Živému centru města přispěje konání tradičních trhů a jarmarků na náměstí. Dobré dopravní spojení s Pardubicemi je pro občany Bohdanče velkou výhodou, ale současně i nežádoucí závislostí. Pokud najdou vše potřebné ve svém městě, ať už jde o práci, služby, školu, zábavu či kulturu, nebudou cítit potřebu z něj tak často odjíždět.

Důležitým motivem pro život v Bohdanči je kvalitní mateřská a základní škola, poskytující dětem nejen kvalitní vzdělání, ale i velké množství volnočasových aktivit. Proto bude TOP 09 usilovat o podporu těch zájmových a sportovních spolků, které se systematicky věnují mládeži.

Investiční prioritou je jednoznačně rekonstrukce a dostavba základní školy na náměstí, při jejíž realizaci nelze slevit ze základního požadavku 18 tříd v jednom objektu, aby skončily zatěžující a neefektivní přesuny pedagogů a žáků mezi dvěma vzdálenými budovami školy na náměstí a na sídlišti Na Lužci. Součástí nové základní školy musí být i moderní tělocvična. TOP 09 podporuje přestavbu školy dle původní studie, která povede nejrychleji k vytyčenému cíli.

Kandidátku TOP 09 vede stávající radní města Zdeněk Makovský, na předních místech se o hlasy voličů dále ucházejí učitel Martin Červený a projektant Aleš Kořínek. TOP 09 v Lázních Bohdanči vzkazuje: Můžeme pro město udělat víc, než si myslíte.

Volby:
2014 zastupitelstva obcí - Lázně Bohdaneč