TOP 09: Pardubice potřebují nové domovy pro seniory

26. 5. 2021

Populace stárne a poptávka po sociálních službách roste. Město Pardubice reaguje přípravou projektu domova pro seniory. TOP 09 tento záměr podporuje a zasazuje se o přípravu dlouhodobé strategie.

Nový „Domov pro seniory Štrossova“ má vzniknout v areálu Veterinární kliniky Pardubice za cenu asi 300 mil Kč. Aby mohly být využity dotace EU, bude rozdělen do menších pavilonů a nabídne celkem 6x19 lůžek. „Jde o povedený, vizuálně zajímavý projekt, který architektonicky respektuje i nově vznikající sídliště Tesla, které vzniká na protější straně, za kolejemi,“ říká Michal Sláma, člen komise pro strategii.

Objekt bude ekologický, měl by splňovat pasivní standardy. Kromě 4 podlaží, prádelny pro až 15 tun prádla, kavárny pro setkávání generací projekt počítá i s venkovním prostorem pro aktivní trávení času seniorů. "S tím, jak naše populace stárne, se podobné projekty stanou čím dál důležitějšími. Město Pardubice i Pardubický kraj na toto musí být včas připraveny. Proto tento projekt na zastupitelstvu podpořím,“ říká Jiří Skalický, zastupitel města.

Město i nadále počítá s navyšováním kapacit v sociální oblasti. „Další příležitost pro rozvoj této oblasti vidím v areálu bývalých Masarykových kasáren,“ uzavírá člen komise pro strategii a krajský zastupitel Michal Sláma.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme