TOP 09: Nové vedení s chutí rozvíjet Pardubice

17. 3. 2017

Změna v Pardubickém vedení TOP 09. Nový předseda Jiří čáslavka by rád dosáhl výraznějšího profilování politiky TOP 09 ve stávající radniční koalici.

Pardubickou TOP 09 vedl dlouhé roky bývalý primátor a současný radní Libor Slezák. „Tentokrát, po 6 letech ve funkci předsedy, jsem měl vyzyvatele z řad nových členů. Byl jsem poražen v demokratických volbách nejtěsnějším možným rozdílem 1 hlasu. V TOP 09 hrajeme podle předem stanovených a respektovaných pravidel, takže jsem pogratuloval novému předsedovi a očekávám, že jako člen výboru místní organizace Pardubice a jako dlouholetý radní budu i nadále jejím platným členem.“ shrnul Libor Slezák, který obdržel ve volbě řadových členů výboru nejvyšší počet hlasů.

Jiří Čáslavka získal pověst kritika působení TOP 09 v současné radniční koalici, ale respektuje stranický konsensus být její součástí. „Jsem loajální vůči koaličnímu projektu v Pardubicích, ale obhajoba našeho programu a veřejného zájmu, tedy politika, kterou jsme voličům slíbili, pro nás musí být vždy na prvním místě. Kompromis je křehký stav, který musíme vyjednávat vždy téma od tématu, otázku po otázce, slovo od slova. Mým cílem je, až se znovu budeme ucházet o důvěru voličů, abychom nezklamali ani jediného a mnozí přibyli,“ shrnul nový předseda MO Pardubice.

Místopředsedou zůstává Michal Sláma, předseda komise pro strategii rady města Pardubice. „Zaměříme se na vybrané projekty, nikoliv všechny. Všechno a nic je mnohdy to samé. Vybereme témata možná menší rozsahem, ale velká dopadem. Nemáme recept na všechno, chceme ale využít odbornosti našich členů a být konkrétní, pozitivní s chutí rozvíjet Pardubice,“ nastínil budoucí směřování TOP 09 Michal Sláma.

Dalšími členy výboru jsou Ludmila Ministrová, Michal Pilař, Michal Pražan a Martin Slezák.

Ondřej Müller, krajský manažer