Pokračování projektových prací pro „Duklu sportovní“, zápůjčka pro dofinancování dotace pro tenisový klub LTC Pardubice a nová budova pro ZUŠ Polabiny. 

26. 9. 2023

Cílem výstavby nové ZUŠ Polabiny, která má kapacitu 1200 žáků, je získání vlastní budovy, kterou dosud nemá. ZUŠ sídlí v objektu Lonkova 510 a na dalších mnoha odloučených pracovištích v Polabinách, všude za komerční nájemné. „Není pochyb, že ZUŠ vlastní objekt potřebuje, protože současná situace není komfortní pro školu, žáky ani pro rodiče. Po sestěhování školy bude uvolněna celá řada městských objektů pro další využití nebo prodej,“ říká zastupitel za TOP 09 Ondřej Müller.

ZUŠ Polabiny

Klub TOP 09 podpořit také pokračování projektových prací pro „Duklu sportovní“. Projekt Dukla sportovní se připravuje od roku 2017 s tím, že většinovou významnou část financování by mohly pomoci zajistit externí státní zdroje a výzvy o dotaci z MŠMT a NSA. „Pokud si chceme sáhnout na dotace, musí být dosažena vysoká míra připravenosti projektu. V současné chvíli se projektuje rekonstrukce basketbalové haly, dvorany, přilehlé komunikace a chodníků lemujících sportovní areál, dále atletická hala a do roka bude připravena i multifunkční hala,“ upozorňuje zastupitel za TOP 09 Ondřej Müller.

Dukla sportovní

Cílem celého projektu je vybudování komplexního sportovního areálu, který bude sloužit jak místním sportovním klubům, veřejnosti, tak i jako národní tréninkové a zápasové centrum pro reprezentace České republiky. Při prezentaci pro NSA, lokální sportovní kluby a Národní sportovní svazy, byl opakovaně potvrzen obrovský zájem ze strany klíčových národních svazů (basketbal, atletika, florbal, házená, úpolové sporty, gymnastika) o budoucí využitelnost areálu, o čemž svědčí i uzavřená memoranda o spolupráci. 

LTC Pardubice

Klub TOP 09 podpořil také dotaci a zápůjčku LTC Pardubice. Tenisový klub má připraven projekt, na jehož realizaci žádá dotaci Národní sportovní agenturu, menší část by pak mělo spolufinancovat město. Nová budova zázemí tenisového klubu nahradí technicky a esteticky dožilý objekt ze staveništních buněk. Byla schválena i dotace na opravy venkovního areálu Sokola Pardubice, který je celoročně hojně využívaný veřejností, tábory i sportovními kluby.

Ondřej Müller, zastupitel města

Štítky
Osobnosti: Ondřej Müller
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme