Niedermayer v Pardubicích: Euro je lepší cesta

Euro, brexit, ekonomická krize - z toho všeho mají české firmy obavy a o tom všem diskutoval europoslanec Luděk Niedermayer se členy krajské hospodářské komory a poté se studenty v Pardubicích.

15. 4. 2019

Europoslanec Luděk Niedermayer je jako bývalý a historicky nejmladší viceguvernér ČNB uznávaným ekonomem. Na ekonomickou diskusi s ním do prostor sídla Krajské hospodářské komory přišla řada zástupců menších a středních firem, kteří s ním diskutovali současné i budoucí výzvy. Nejvíce rezonovala témata jako brexit, přijetí Eura nebo možná blížící se hospodářská krize.

Aula Pardubické univerzity pro 200 studentů byla zcela zaplněna při následné odpolední přednášce na téma “Výzvy současné evropy”. Studenti vnímali jako největší výzvy současnosti, zvládnutí migrační krize, budoucnost společné měny nebo směr, zda má jít EU cestou ještě větší integrace nebo zachování současného stavu. Došlo i na téma přijetí eura. Luděk Niedermayer je jednoznačně pro jeho přijetí. Podle jeho názoru by naší ekonomice euro prospělo stejně jako Slovensku.

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme