Ministrová: Podporujeme další rozvoj dostihového závodiště

24. 1. 2018

Pardubické dostihové závodiště je skutečnou ikonou v České republice i v Evropě. TOP 09 podporuje další rozvoj závodiště, jehož součástí by do dvou let mohlo být i moderní kolbiště pro parkur, který se stane brzy olympijským sportem. Zastupitelé TOP 09 dnes při hlasování podpoří akcionářskou smlouvu Dostihového spolku, která je předpokladem pro investice na závodišti v dalších letech

Zastupitelé za TOP 09 si uvědomují významnost celého areálu a důležitost jeho rozvoje. „Závodiště má nejen obrovskou tradici, a také velkou prestiž ve světě. Jeho velký potenciál do budoucna městu může přinést další rozvoj turistického ruchu. TOP 09 bude také podporovat rozšíření a zkvalitnění nabídky pro jeho návštěvníky,“ říká zastupitelka za TOP 09 a členka představenstva Dostihového spolku Ludmila Ministrová.

„V plánu je vybudování zcela nové Síně slávy, v níž si budou moci lidé připomenout historické milníky závodiště a nejslavnější vítěze legendárního dostihu Velká pardubická, uvedla Ludmila Ministrová (TOP 09). Další vizí je nové moderní kolbiště. „Za pár let by se tak v Pardubicích nemusely pořádat pouze tolik sledované dostihy, ale také například závody v olympijských disciplínách parkuru, všestrannosti a drezuře," doplňuje zastupitelka města a členka představenstva Dostihového spolku Ludmila Ministrová.

Město investuje do areálu každý rok asi 6 milionů korun.  Kromě koňských sportů se v areálu každoročně koná mnoho dalších sportovních i společenských akci. Od běžeckých závodů, dětských dnů, po různé festivaly. „Investice města do závodiště jsou klíčové pro jeho rozvoj i kvalitu. Nabídneme občanům města další možnosti, jak trávit volný čas, a také přilákáme více zahraničních turistů, což pomůže místním podnikatelům a živnostníkům,“ dodala zastupitelka města za TOP 09 Ludmila Ministrová.

Ondřej Müller, krajský manažer

Osobnosti: