Michal Pilař: Naším cílem je komunikující město a efektivně pracující úřad

Komunikovat s radnicí přes počítač nebo mobil a jednat s úřadem jen na jednom místě, kde si občané zařídí vše potřebné. Taková je představa kandidátů Koalice pro Pardubice o budoucím fungování úřadu. Občané by měli mít také možnost rozhodovat o tom, jak město investuje část svého rozpočtu.

30. 8. 2018

Co největší otevřenost a vstřícnost města, které bude fungovat s co nejnižšími provozními náklady, ale bude poskytovat kvalitní služby a co nejlépe komunikovat s občany města. “V komunikaci půjdeme příkladem. Naši zastupitelé se budou pravidelná neformálně setkávat s občany, abychom je podrobně informovali o aktuálním dění a odpovídali na jejich dotazy,” říká projektový manažer Michal Pilař (TOP 09), kandidát na starostu prvního městského obvodu.

Koalice pro Pardubice chce občanům zjednodušit přístup ke službám města. Podpoříme realizaci projektů pro zavádění eGovernmentu, které umožní občanům komunikovat s radnicí přes počítač nebo mobil a zaplatit tak jednoduše poplatky, rezervat si termíny a vyřešit veškerá podání či žádosti. “Jako předseda expertní komise TOP 09 pro eGovernment a IT se o tuto problematiku dlouhodobě zajímám. Mohu se proto opřít o zkušenosti kolegů z ostatních měst a obcí. Vhodné zavádění digitalizace a efektivnější práce na úřadě zlepší přívětivost a dostupnost služeb pro občany. Navíc zjednoduší práci i samotným úředníkům města,” uvedl Michal Pilař (TOP 09), který kandiduje na 5. místě magistrátní kandidátky.

Koalice nastartuje změnu, která povede k jednoduché a přímé komunikaci občana s jedním úředníkem, místo obíhání několika kanceláří. “Vedle přívětivého přístupu online je naší prioritou také kvalitní komunikace s občany, kteří potřebují úřady města navštívit osobně. Chceme jim dát možnost podat veškeré podněty na jednom místě. Další komunikaci je reálné řešit formou automatizovaných oběžníků,” doplňuje Pilař. Součástí nového přístupu je audit pro magistrát, úřady městských obvodů a městské firmy, který ukáže možné změny zavedených ale nefunkčních postupů.

Koalice hodlá prosadit také participativní rozpočet, což znamená, že město určí finanční částku, o jejímž investování mohou rozhodnout občané na základě návrhů, které sami podávají. “Dialog s občany je pro nás důležitý. Chceme, aby se podíleli na prioritách ve městě a ve svém městského obvodu. Díky participativnímu rozpočtu budou moci sami podpořit projekty v okolí svého bydliště,” dodal manažer Michal Pilař (TOP 09).

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme