8. 11. 2022

Ve čtvrtek 3. listopadu 2022 se konalo ustavující zasedání nového Zastupitelstva šestého městského obvodu.

V rámci povolebního vyjednávání se na většině v zastupitelstvu našeho obvodu domluvily politické strany Pardubice pro lidi (Petr Králíček, Martin Vencl, František Socha, Tomáš Rambousek a Daniel Křivka), ANO 2011 (Robert Klčo, Jiří Chmelík, Vladimír Pejchal), Sdružení pro Pardubice (Tomáš Pelikán) a ODS (Hynek Štichauer). Nová vládnoucí koalice na MO Pardubice VI. má tedy k dispozici většinu 10 zastupitelů v patnáctičlenném zastupitelstvu. 

V opozici kromě naší Koalice pro Šestku (Martin Kratochvíl, Michal Pilař, Ondřej Karas) zůstalo také uskupení SPD a nezávislí s podporou Trikolory (Helena Dvořáčková a Tomáš Lauryn), které se však zcela odmítlo účastnit hlasování o členech Rady.

“Přestože nejsme součástí vládnoucí koalice, chystáme se jednat o prosazení našich programových priorit a plánujeme se důsledně věnovat kontrolní činnosti. Během volebního období uvítáme další podněty našich sousedů, které budeme aktivně zastupovat i z opozičních lavic“, dodal nově zvolený předseda kontrolního výboru, Michal Pilař. 

Zatímco starostou obvodu byl zvolen všemi 10 koaličními hlasy Petr Králíček (PPL), tak nový místostarosta Robert Klčo za hnutí ANO byl zvolen „pouhými“ 9 hlasy, neboť kromě opozičních stran jej nepodpořil ani zastupitel za ODS Hynek Štichauer.

Po volbě starosty a místostarosty byli dále do 5členné Rady zvoleni František Socha (PPL), Tomáš Pelikán (SPP) a právě Hynek Štichauer (ODS).

Do finančního výboru byli zvoleni: předseda Martin Vencl (PPL), členové Tomáš Rambousek (PPL), Martin Kratochvíl (Koalice pro Šestku), Vladimír Pejchal (ANO) a Miroslav Štichauer (ODS).

Do kontrolního výboru byli zvoleni: předseda Michal Pilař (Koalice pro Šestku), členové Ondřej Karas (Koalice pro Šestku), Jiří Chmelík (ANO), Tomáš Lauryn (SPD) a Daniel Křivka (PPL).

Koalice pro šestku

Štítky
Osobnosti: Michal Pilař
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme