Koalice pro Pardubice: Omezíme hazard a zlepšíme lékařskou pohotovost

16. 8. 2018

Pohotovost v krajské nemocnici, omezení hazardu ve městě a větší bezpečnost. To jsou základní pilíře programu Koalice pro Pardubice v oblasti zdravotnictví a bezpečnosti.

“Naší prioritou je postarat se o zdravotní péči občanů Pardubic, přestože jsou možnosti města omezené. Budeme spolupracovat s krajem na lepší dostupnosti lékařské pohotovosti a dál finančně podporovat konkrétní projekty v nemocnici, jako je osvěta v podobě preventivních zdravotních programů,“ říká lékař, onkolog a kandidát č. 3 Koalice pro Pardubice Vít Ulrych (KDU-ČSL). „V minulosti jsem prosadil, že město každý rok finančně podporuje nákup přístrojů v krajské nemocnici. V tom chceme určitě pokračovat,“, dodal primář Pardubické nemocnice a kandidát č.4 Koalice pro Pardubice Jiří Skalický (TOP 09).

 

Podle něj je problémem nemocnice také parkování pro pacienty. „Lékem na nedostatek parkovacích míst není pouze chystaný parkovací dům v areálu, ale podmínka pro investora, který by měl v nedalekém areálu Tesly vybudovat další parkovací místa,“ uvedl Skalický k nutné spolupráci s Pardubickým krajem.

 

Koalice pro Pardubice se hodlá postavit také proti rozšiřování hazardu a prosadí regulaci a redukci počtu heren ve městě. Podle zástupců Koalice je totiž negativní vliv hazardu na bezpečnost prokazatelný, úplný zákaz by však mohl vést ke vzniku soukromých heren mimo dohled a vliv města.  „Já osobně se budu snažit o to, aby tato redukce byla maximální. Pokud nezískám podporu většiny zastupitelů, budu zvažovat i sběr podpisů občanů a vyhlášení referenda. Příkladem mi je město Jablonec nad Nisou, kde se to podařilo,“ uvedl lékař Vít Ulrych (KDU-ČSL).

 

Koalice pro Pardubice podpoří rozšíření kamerového systému na rizikových místech. Při instalaci kamer chce ale jednat v souladu s principem nezbytnosti. „Chceme zefektivnit spolupráci státní a městské policie při hlídkové činnosti v ulicích. S pomocí výstupů kamerového systému se zaměříme na prevenci nežádoucích jevů. Hlavní prací strážníků by měla být bezpečnost obyvatel, zejména dětí a seniorů, bezpečná doprava ve městě, prevence a osvěta,“ říká primář Jiří Skalický (TOP 09). Koalice ale nezapomíná ani na ochranu soukromí dětí a starších občanů, proto se zaměří například také na aktivity podvodných prodejců. Podpoříme neziskové organizace zabývající se řešením těchto problémů a jejich programy prevence, zejména pro seniory a žáky základních škol,“ vysvětluje Jiří Skalický.

 

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme