Ing. Mgr. Martin Slezák

Narodil se roku 1982 v Přerově, prakticky od narození však vyrůstal v Pardubicích. Po absolvování pardubického Gymnázia studoval Právnickou fakultu na brněnské Masarykově univerzitě a později též Dopravní fakultu ČVUT v Praze. Je ženatý a má téměř dvouletého syna.

I po studiích zůstal v Pardubicích, byť si zaměstnání našel v Chrudimi. Zde nejprve působil jako advokátní koncipient, nyní jako advokát.

Jeho druhým - a vlastně původním - povoláním je řízení trolejbusů a autobusů MHD v Pardubicích. Jde o práci, která mu tak trochu zůstala z dob studií a dnes je spíše odrazem jednoho z jeho koníčků. Pokud by měl učinit výčet svých povolání úplným, měl by ještě zmínit svoji účast v přestupkové komisi Města Heřmanův Městec.

Z jeho dalších výraznějších aktivit je nutné zmínil působení na Hvězdárně barona Artura Krause v Pardubicích, kde se jako člen Astronomické společnosti Pardubice podílí na její činnosti pro veřejnost, a členství v Pardubickém spolku historie železniční dopravy, kde se mimo jiné podílí na provozu Muzea železnice a MHD v Rosicích.

Je členem Koruny české - monarchistické strany Čech, Moravy a Slezska, přijal však nabídku TOP 09, s jejímž programem v Pardubicích se ztotožňuje, a do zastupitelstva Pardubic tak kandiduje na její kandidátce.

Pokud dostane možnost podílet se na samosprávě Pardubic, chce se zaměřit zejména na jemu blízká témata, jako je efektivita samosprávy a řešení dopravy v Pardubicích i jinými prostředky než je pouhé čekání na vybudování obchvatů města státem.

„Žil jsem dlouho v okrajové části Pardubic a nyní žiji již několik let na sídlišti. I z pohledu obyvatele okrajové části města, a tím více pak z pohledu obyvatele městské části poměrně blízko ke středu města, se mi městské obvody jeví jako spíše na obtíž. Zatímco do centra města, kde se nacházejí „centrální úřady“, je přirozená spádovost a většina obyvatel jezdí často do centra nejen kvůli úřadům, výprava na obvodní úřad musí být vždy zvláštní cesta, která navíc často vyřeší jen část problému. V tomto kontextu mě mrzí, že vynakládáme spoustu peněz na něco, co vlastně ani nepřináší užitek, a chybí nám pak prostředky na řadu užitečných věcí.“

Více na mém předvolebním blogu www.martinslezak.wz.cz

Martin Slezák

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 PARDUBICKÝ KRAJ