Ing. et Ing. Soňa Španielová, MBA

Narodila se 18.12.1962 v Bojnicích na Slovensku. Do Pardubic  se přistěhovala v roce 1986 a od té doby zde trvale žije. Je vdaná a má dva syny.

Odbornou praxi zahájila jako vývojově - technický pracovník  v Tesle Pardubice. Krátkou dobu působila jako OSVČ v oboru překladů a tlumočení ruského jazyka.  V letech 1996 – 1997 byla zástupkyní ředitele pro výuku. Vyučovala odborné ekonomické předměty. Od roku 1997 – 2006 byla ředitelkou soukromé školy a školícího a poradenského střediska, kde prováděla lektorskou a poradenskou činnost a vyučovala odborné předměty – podniková ekonomie, marketing a účetnictví. Od roku 2006 dosud je odborným asistentem na katedře společenských věd, kde vyučuje management. Současně působí jako lektor  v oblasti firemní strategie, manažerských  dovedností, obchodních a prezentační dovednosti, projektového řízení, komunikace a osobní efektivity. Je poradcem pro oblast rozvoje lidských zdrojů v podmínkách malých a středních podniků.

V roce 1998 získala Certifikát za odbornou pedagogickou činnosti při výuce Aplikované ekonomie a je certifikovaným hodnotitelem Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

V současnosti dokončuje doktorandské studium managementu na Ekonomické univerzitě v Bratislavě. Mezi její záliby patří četba, kultura a cestování. Patří mezi příznivce TOP 09. Působení v komunální politice vnímá jako možnost pozitivně ovlivnit chod věcí ve městě, které má ráda.

Volby:
2010 zastupitelstva obcí - Pardubice - 21. Soňa Španielová