Humor mě nabíjí, říká kandidátka na primátorku Pardubic Ludmila Ministrová

6. 10. 2018

Ludmila Ministrová je úspěšná podnikatelka, patriotka a žena, která dlouhá léta věnuje svou pozornost péči o druhé. Je aktivní v charitativní oblasti, není jí ale lhostejné ani to, kde žije a kudy se její rodné město Pardubice ubírá. Na správě města se podílí už od roku 2014, aktuálně je kandidátkou Koalice pro Pardubice na pozici primátorky města.

Lído, jak to všechno stíháte?

Těžko, ale stíhám. Mám kolem sebe rodinu a lidi, kteří mě podporují, kteří při mně stojí a kteří mi pomáhají. Oba s manželem pocházíme z Pardubic, žijeme v mém rodném domě kousek od centra města. Naše dvě děti jsou už dospělé a já si velmi vážím toho, že pokračují v tom, co jsme vybudovali a že s námi pracují v našich rodinných firmách.

Rodinné firmy – mluvíte v množném čísle…

S manželem jsme vybudovali dvě. Jsem sice profesí chemická laborantka, ale s manželem provozujeme městské koupaliště a autokemp Cihelna a máme také Autoservis Dubina. Jsou to úspěšné rodinné firmy. Koupaliště provozujeme už třiadvacátý rok, je to takové naše "dítě". Podle studie, kterou jsme vymysleli, byl vytvořen projekt a podle něj v roce 2000 se celé koupaliště zmodernizovalo do dnešní

podoby. Zkušenost je to obrovská – na jedné straně musí být spokojení zákazníci a na druhé fungující personál, sezónní brigádníci. A vlastně na koupališti využívám i své vzdělání chemické laborantky – při úpravě vody.

A to máte ještě čas na jiné aktivity?

Ano, mám. Je to o plánování a o prioritách, jak si je nastavíte. Jsem velká patriotka, takže třeba spojení s dostihy je pro mě srdeční záležitost. Pracuji v představenstvu Dostihového spolku, a.s. Jde mi nejen o udržení věhlasu Velké pardubické, ale také o rozvoj závodiště jako takového a o rozšiřování spolupráce s partnerskými "koňskými" městy v rámci evropské asociace EURO EQUUS. Na koně jsem chodívala už jako dítě. S manželem jsme už dlouhá léta členy Dostihového klubu a naše rodina dokonce jednoho koně i vlastní. Vím, co obnáší péče a starost o koně, ale i to, co je všechno potřeba zorganizovat a řešit kolem dostihů. A taky vím, jak nádherný je pohled z koňského hřbetu.

Takže kůň se stal vaším koníčkem?

Svým způsobem ano. Zálib mám ale mnohem více. Mým snem vždy bylo cestovat, poznávat nové země, nové kultury. Díky roku 1989 a svobodě si svůj sen mohu plnit. Moje cestování je ale také spojené i s charitou – v Indii jsem adoptovala tibetskou holčičku. A s místním Lions clubem, kde jsem v současné době prezidentkou, se každý rok setkáváme v jiné části zeměkoule s lidmi z celého světa, kteří se také rozhodli pomáhat a věnovat se charitě.

Právě jste mi – lidově řečeno – nahrála na smeč. Co vy a charita?

Charitě věnuji hodně času. Naše firma, ale i já osobně, pomáháme finančně, materiálně, ale i svým osobním časem dětským domovům v Pardubicích a v Chrudimi, stejně jako Klokánku nebo Rané péči. Pořádám různé akce pro babičky a dědečky v Domově pro seniory, jako jsou vánoční besídky apod. Pomohla jsem i několika rodinám finančními prostředky na nový vozík, asistenta, na lékařskou péči apod. Založila jsem Lions Club Hradubice, který je součástí celosvětové organizace a prostřednictvím kterého pomáháme nevidovým,

slabozrakým a dětem nemocným cukrovkou.

Co vás aktuálně zaměstnává úplně nejvíc?

Dnes žiji samozřejmě blížícími se volbami a kampaní. Mám zodpovědnost, jsem lídr kandidátky a chci, abychom uspěli. Relaxuji u naučné literatury a jsem-li opravdu unavena, nabije mě spolehlivě humor. Třeba v knihách Ivanky Deváté.

S čím jdete do voleb? Co je vaším cílem?

Já svoje město miluji, takže mám opravdu vážný zájem podílet se na tom, jak se rozvíjí a prosperuje. Chtěli bychom uspět a získat tolik mandátů, abychom měli sílu naše priority prosadit. Všichni víme, že největší bolestí našeho města je doprava. Chceme zlepšit jeho průjezdnost, zbavit ho kolon. To znamená budovat záchytná parkoviště, ale také využít moderní technologie, tzv. chytré semafory apod. Pro kvalitní život je důležité vše, co je kolem nás, proto jsme rozhodnuti rozšířit co nejvíc zelené plochy, podporovat vznik zelených střech na nových stavbách nebo i z trakčního vedení udělat tzv. "železné stromy."

Bulvár

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme