Poslanec Václav Cempírek jednal se starostou Třemošnice

4. 9. 2012

Poslanec Václav Cempírek jednal 25. 8. 2012 se starostou města Třemošnice panem Mgr. Stanislavem Pecou ohledně hmotnostních omezení na silniční komunikaci 337. Přislíbil nápomoc při jednání se zástupci Pardubického kraje a SÚS Pardubice, aby tento stav byl v dohledné době řešen.  Jedná se o rekonstrukci dvou propustků pod silnicí 337:

a)      první je na výjezdu z obce Ronov nad Doubravou, odvod přepadové vody z rybníka, omezení hmotnosti nákladních vozidel na 16 t.

b)      druhý propust je před obcí Starý Dvůr při jízdě od Třemošnici, rekonstrukce bude náročnější s ohledem na historickou památku (klenutá propust), omezení hmotnosti nákladních vozidel na 14 t.

Závěr:

Starosta preferuje opravu propustku v Ronově n/D s ohledem na problematickou obsluhu podnikatelských subjektů v Třemošnici (Kovolis, Galia). Dodávky materiálu a expedice hotových výrobků je prováděna těžkými nákladními automobily (tahač + návěs) s celkovou hmotností do 40 t.

Dosažení cíle (uvedených podnikatelských subjektů) je obtížné pro vozidla ze zahraniční.

Třemošnice je více obsluhována od Čáslavi po silnici 337, než přes Prachovice a Heřmanův Městec na silnici  I/17. Rekonstrukce propustku je realizovatelná do konce roku 2012, resp. do konce listopadu 2012

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme