12. 4. 2010
Již více než rok je naše obec členem Sdružení místních samospráv a já příznivkyní hnutí Starostové a nezávislí. Obě organizace mají stejnou náplň.
Jedním z největších úkolů je zlepšit život na vesnici a v menších městech do 100 000 obyvatel. Ke zlepšení může dojít tak, že tato sídla dostanou spravedlivěji rozdělené státní peníze a dojde ke změně v rozpočtovém určení daní. Ale k tomu musí být změněn zákon. Nestačí jen to, že my, starostové, nejsme spokojeni se současným stavem. Zákony schvaluje Parlament ČR a za pár týdnů do něj budou volby. Jako starostové jsme si dali úkol celorepublikově, že potřebujeme z našich řad dostat „nahoru" lidi, kteří žijí „nohama na zemi", kteří budou zákon podporovat a prosazovat.
Abychom měli větší šanci do parlamentu lidi posunout, spojili jsme se s organizací TOP 09 a snažíme se tímto způsobem zvýšit pravděpodobnost dosažení 5 % hranice zisku hlasů. TOP 09 s naším volebním programem souhlasí a my zase s jejich. Parlament nemají tvořit jen lidé z velkých měst a zástupci „kamenných stran". Měli by tam být lidé z praxe i z venkova, kde se žije tíž než ve městě.
Kandiduji za stranu TOP09 S PODPOROU STAROSTŮ jako nezávislá starostka v Pardubickém kraji pod číslem 7. Chci tímto krokem především podpořit kandidáty na čelném místě, aby se zástupci s pozitivním smýšlením o venkově dostali do Parlamentu ČR a prosazovali změnu zákona, který povede k nápravě rozpočtového určení daní ve prospěch menších sídel. Zdá se, že je to pro venkov velká šance, jak dojít ke změnám v naší zemi a mimo jiné dosáhnout, aby vesnice a malá města nestály na okraji zájmu „mocných".
Venkov je krásné místo, žijí zde stejně šikovní, chytří a krásní lidé jako ve městě a měl by mít stejná práva. Musejí to ale stále světu připomínat a žádat o tato nezpochybnitelná práva nahlas.
Mgr. Hana Štěpánová, starostka Morašic, kandidátka TOP 09 v Pardubickém kraji
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme