Mach: Zdevastovaná hřiště v Chrudimi opravíme

5. 9. 2022
Už dlouhou dobu mě na mé milované Chrudimi tíží jedna záležitost. Tou je nedostatek sportovišť pro mladé sportovce, kde by si mohli třeba zahrát fotbálek či si zaházet na bránu. Když cestuji po České republice, tak si všímám, že téměř na každé malé vesnici mají krásné hřiště s umělou trávou, kde aktivity, které jsem již popsal, mohou děti provozovat. Když jsem šel do politiky, tak jsem si projekt, který vám níže popíšu, dal jako jeden z hlavních důvodů, proč do toho jdu! 
Pokud si někteří vzpomínáte, tak v Klášterních zahradách jedno takové povedené hřiště bylo. Problém je snad jednoduchý. O hřiště se nikdo nestaral, čímž postupem času chátralo a samozřejmě k tomu i přispěli někteří vandalové. V současnosti je hřiště v naprosto tristním stavu a je ostudou již zmiňovaných Klášterních zahrad. 
hřiště v klášterních zahradách
Už dlouhou dobu mám v hlavě myšlenku, že by město mělo tohle hřiště opravit a dát mu nový vzhled. Rád bych, aby bylo pod kamerovým systémem a městská policie byla na místě ihned, jak uvidí, že někdo vyvádí nekalé věci. Logicky nemám zatím vhled do této záležitosti, ale věřím, že za určitých podmínek, by se dala sehnat dotace a za finanční podpory města tohle nové hřiště postavit.
Neustále si stěžujeme, že děti jen sedí u počítačů či mobilů, ale je na nás, abychom jim utvořili takové podmínky, že raději vezmou míč a půjdou si ven zahrát fotbal. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že opravdu není kde. Pojďme to změnit a budujme pro mládež i dospělé místa, kde se budou moct hýbat a věnovat se sportu.

Tomáš Mach, předseda TOP 09 Chrudim

Štítky
Osobnosti: Tomáš Mach
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme