5. 8. 2022

Náš kandidát na místostarostu města Josef Sellák.

 

Josef se narodil v roce 1971 v Chrudimi, kde bydlí po celý svůj život, a to již jako druhá rodinná generace. Zde navštěvoval základní školu v Sladkovského ulici, po které absolvoval Střední průmyslovou školu strojnickou. Již řadu let pracuje ve finanční správě na úseku kontroly dotací. 

 

Při zaměstnání začal studovat Ekonomicko-správní fakultu Univerzity Pardubice s využitím zejména v oblasti managementu veřejné správy a ekonomiky veřejného a privátního sektoru. Ve svém studiu došel až k magisterskému titulu v oboru Hospodářská politika a správa se specializací na ekonomiku veřejného sektoru.

 

Josef se od mládí aktivně věnoval fotbalu. Nyní si ve volném čase velmi rád udělá čas na tenis, jízdu na kole po okolí Chrudimi nebo v zimě vyráží na běžky. S velkou chutí také velmi často navštěvuje chrudimskou sportovní halu, kde společně s ostatními podporuje naše skvěle hrající futsalisty. Zde také může kromě skvělých sportovních výkonů dlouhodobě nejúspěšnějšího futsalového klubu u nás vidět, v jakých žalostných technických podmínkách musí tito borci své zápasy hrát.

 

Josef je ženatý a bezdětný. Spolu se svojí milou manželkou rád cestuje po vlastech českých a moravských, kde navštěvuje především tamní pamětihodnosti. Při těchto cestách si plně uvědomuje ne úplně využitý potenciál jeho rodné Chrudimě, jakožto bývalého královského věnného města.

 

Josef je praktikujícím katolíkem a je velmi rád, že může být součástí zdejšího farního společenství. Na sklonku devadesátých let mohl v rámci civilní služby pracovat v Pardubicích na tamní římskokatolické faře, kde mimo různorodých pracovních aktivit poznal i mnoho zajímavých a inspirativních lidí.

Ačkoliv se o politiku zajímá již od listopadu 1989, tak aktivně do ní vstoupil až před minulými komunálními volbami v roce 2018, kdy se záhy po nich stal součástí chrudimské TOP 09. Svou politickou roli zastává v Kontrolním výboru Zastupitelstva města Chrudim a zároveň je také členem výboru Zastupitelstva Pardubického kraje pro regionální rozvoj, evropské fondy a zahraniční vztahy. 

 

Josef jde do nadcházejících komunálních voleb s chutí přiložit ruku k dílu, aby naše Chrudim vzkvétala ve všech oblastech a zařadila se mezi města, kde je radost žít, a kterou je radost navštěvovat.

 

Motto závěrem: „Výzvy jsou tím, co činí život zajímavým a jejich překonávání je tím, co činí život smysluplným.“ (Joshua J. Marine)

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Osobnosti: Josef Sellák
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme