Chrudimáci: Podepsali jsme koaliční dohodu

8. 11. 2018

Ve středu 31. 10. večer podepsali v Chrudimi zástupci hnutí ANO 2011, koalice Chrudimáci, České pirátské strany a ČSSD koaliční smlouvu. Novým starostou se podle ní stane František Pilný, nestraník zvolený za ANO, 1. místostarostou bude lídr Chrudimáků Petr Lichtenberg a dalšími místostarosty budou Piráti Pavel Štěpánek a Aleš Nunvář. První dva jmenovaní budou uvolnění, zatímco druzí dva budou neuvolnění a rozdělí si jeden plat uvolněného místostarosty.

„Jsem rád, že Chrudim bude mít po dvanácti letech zvolené vedení města na ustanovujícím zastupitelstvu. Zároveň jsem rád, že vznikla koalice na základě programových průniků a nikoliv účelových seskupení. Věřím, že jsme schopni do Chrudimi přinést mnoho nových pozitivních věcí,“ uvedl budoucí starosta František Pilný. „Lidé si při komunálních volbách v Chrudimi řekli o změnu a naší zodpovědností je toto přání voličů naplnit. Máme spoustu nových pohledů, nápadů a vizí. Jsme přesvědčeni, že se nám je podaří uskutečnit a být přínosem pro naše město a hlavně pro jeho občany,“ říká k nové koalici Petr Lichtenberg zvolený za Chrudimáky, které tvoří Svobodní, TOP 09 a nezávislí kandidáti.

„Piráti se rozhodli rozdělit si povinnosti a plat jednoho místostarosty mezi dvě osoby. Do vedení města jdeme s velkým nasazením a respektem, oba z nás budou věnovat výkonu funkce maximum svého času. Výhodu spatřujeme především v synergii zkušeností a větším časovém nasazení dvou neuvolněných místostarostů. Vnímáme, že jsme nositeli změny a i proto jsme prosadili programové prohlášení jako součást koaliční smlouvy, což nebývalo v Chrudimi zvykem.“ dodává ke vznikající koalici lídr Pirátů Pavel Štěpánek.

Vznikající uskupení bude mít v zastupitelstvu těsnou většinu 14 hlasů. Za ČSSD svůj podpis připojil Tomáš Vondráček, který ke vznikajícímu uskupení řekl: „Po osmi letech vidím šanci na reálnou změnu a posun kupředu. Proto jsem se stal součástí této změny.“

Ustanovující zasedání nového zastupitelstva se uskuteční 5. listopadu ve velkém sále chrudimského Muzea, kde dojde k historické personální změně ve vedení chrudimské radnice, kdy po 28 letech nebude v Radě města Chrudim dosluhující starosta Petr Řezníček.

„Chrudim má na to být skvělým městem, nyní je v dobrém stavu, pojďme ji společně posunout dopředu,“ dodává ke vznikající koalici budoucí starosta Pilný.

Chrudimáci

Volby:
2018 zastupitelstva obcí - Chrudim - 2. Vladislava Michalová

Předsedkyně MO Chrudim

Vladislava Michalová
email: vladislava.michalova@pce.top09.cz

Můžete nás návštívit a diskutovat s námi i na našem facebookovém profilu.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 PARDUBICKÝ KRAJ

Husova 1782