MO Chrast ukončila činnost

1. 12. 2014

Vážení přátelé.

Jmenuji se Vladislava Michalová a jsem předsedkyní regionální organizace TOP09 Chrudim.

Je mou povinností Vás seznámit s vývojem situace po komunálních volbách v Chrasti. Ve Vašem městě, kde jste se rozhodli kandidovat za TOP09. Svým postojem jste se ztotožnili s programovými východisky a principy TOP 09 a jejím hodnotovým desaterem.

Bohužel lídr kandidátky TOP09 v Chrasti, pan Jiří Šumpík porušil svým jednáním nejzákladnější pravidlo. TOP09 nevstupuje do koalic s KSČM na žádné úrovni. Nemyslitelná je i účast v radě města spolu s KSČM i bez sepsané koaliční smlouvy.

A právě to se v Chrasti stalo. Na ustavující jednání zastupitelstva byl zvolen člen TOP09 radním města. Místostarostou města se v tajné volbě stal zástupce KSČM.

Okamžitě po zveřejnění této informace byl pan Jiří Šumpík mnou vyzván k rezignaci na post v radě města. Pan Šumpík se ovšem rozhodl rezignovat na členství v TOP09 a svou funkci si ponechat.

V reakci na ukončení členství pana Jiřího Šumpíka, rezignovali na členství v TOP09 i další členové TOP09 působící v místní organizaci Chrast. Tímto klesá počet členů v MO pod 3 stává se nefunkční a zaniká.

Vám všem, kteří s postojem a jednáním pana Jiřího Šumpíka nesouhlasíte, se za celou regionální organizaci TOP09 omlouvám a doufám, že nám nadále zachováte přízeň. Bohužel zde jde o selhání jedince. Já osobně, ani ostatní členové Regionální organizace TOP09 s postojem Jiřího Šumpíka nesouhlasíme. Spolupráce s komunistickou stranou je pro nás členy TOP09 --------------- tabu. Bohužel není v našich silách rozhodnutí pana Jiřího Šumpíka změnit. Nezbývá než jej akceptovat.

Regionální výbor TOP09 Chrudim na svém jednání zkonstatoval, že následující čtyři roky bude ze svého rozhodnutí pan Jiří Šumpík členem rady města Chrast. Nereprezentuje ale program strany, ani postoje členů TOP09.

Vladislava Michalová

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 PARDUBICKÝ KRAJ