Pardubickou TOP 09 povede Jan Němec, sjezd podpořila i ministryně Ludmila Müllerová a poslanec Jiří Skalický

25. 5. 2013

Jan Němec obhájil na regionálním sněmu TOP 09 Pardubice pozici předsedy regionálního výboru a povede tak pardubickou TOP 09 další dva roky. Hlasy delegátů získal především díky svým výsledkům z předchozího předsednického období a také díky vizi, kam by se region mohl ubírat. „Delegátům jsem navrhl tři témata. Příprava na supervolební rok na 2014 s důrazem na komunální a parlamentní volby. Aktivně rozšířit členskou základnu tak, abychom oslovili odborníky a osobnosti z Pardubicka. Představu regionu jako dopravního uzlu s důrazem na rozvoj pardubického letiště a výstavbu terminálu,“ vyjádřil se k volbě staronový předseda.

Delegáty sněmu přijela pozdravit a informovat o vládních krocích i ministryně práce a sociálních věci Ludmila Müllerová. V projevu se zaměřila na sledované téma s-karet, přiblížila záměr zřízení takzvaných dětských skupin, kde jasně deklarovala záměr vlády nesuplovat jimi výchovné a vzdělávací funkce mateřských školek. Závěrem poděkovala za odvedenou práci pro region a ocenila přínos TOP 09 v řízení krajského města.

Místopředsedy regionálního výboru byli zvoleni Libor Slezák a Miroslav Tyč, členy výboru pak Michal Sláma, Karel Picka, Radek Vácha, Miroslav Lebduška. Delegáti volili také předsedu a členy revizní komise. Předsedou se stal Miroslav Gregor, členy komise Roman Hutla a Stanislav Hlavatý.

Jan Smeták

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 PARDUBICKÝ KRAJ