Skalický: Pfizer spolupracuje s Univerzitou Pardubice

30. 10. 2015

Farmaceutická společnost Pfizer Česká republika podepsala začátkem října Memorandum o vzájemné spolupráci s Univerzitou Pardubice.

Generální ředitel Pfizer Česká republika John Raney a děkan Fakulty chemicko-technologické Univerzity Pardubice prof. Ing. Petr Kalenda, CSc., memorandem stvrdili vědeckou a výzkumnou spolupráci na příští období. Předmětem spolupráce je podpora nejlepších studentských prací v oblasti biotechnologií a farmakochemie.
„V oblasti výzkumu a vývoje vzniká velké množství nových přípravků právě formou spolupráce farmaceutického průmyslu s akademickou sférou a je skvělé, že Univerzita Pardubice má zájem o tento typ spolupráce, která je prospěšná pro obě strany, protože budoucí výsledky jsou přínosem hlavně pro pacienta,“ uvedla viceprezidentka pro inovativní farmaceutický průmysl společnosti Pfizer, oblast střední a východní Evropy, Angela Lukinová. „Příklad partnerství Univerzity Pardubice a významné světové farmaceutické společnosti Pfizer je konkrétním propojením akademického světa s průmyslem ve velmi perspektivní oblasti výzkumu a vývoje nových léků. Studenti univerzity tak budou mít možnost podívat se do ‚kuchyně‘ velké firmy,“ dodal poslanec PharmDr. Jiří Skalický.

E15

Štítky
Osobnosti: Jiří Skalický
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme