× Pohněme s tím. Společně!

Přeloučskou kavárnu s dětskou hernou si oblíbili i dospělí

2. 5. 2017

Dobrý podnikatelský záměr. Tak lze hodnotit projekt MYKABO v Přelouči. Na sklonku loňského roku tu totiž otevřeli kavárnou s dětskou hernou, která si hned našla své návštěvníky. A nejen z řad maminek. V kavárně pořádají i různé přednášky či kurzy, v nabídce jsou také příměstské tábory. Za vším stojí Petra Válková se svým týmem.

Kavárnu MYKABO navštívil i primář Pardubické nemocnice a poslanec Jiří Skalický. Přišel nejen na kávu, ale také podiskutovat o možnostech dalších aktivit. Zaujalo mne, že tu pořádají různé semináře a besedy. Hned mě napadlo několik témat, která by se tu dala probírat. Třeba povinnost či nepovinnost očkovat děti. Anebo se zaměřit na studenty a diskutovat s nimi například o kyberneterorismu, o kterém se v poslední době taky hodně mluví. Je to téma, které mladé lidi zajímá, vyjmenovává možnosti přednášek Skalický. Dalším velkým tématem, které mě v souvislosti s aktivitami kavárny napadlo, je propojení s projektem Skutečně zdravá škola. Nemyslím, že by v kavárně měli vařit obědy, ale proč pro maminky neuspořádat workshop o zdravém a chutném stravování?,“ ptá se Jiří Skalický.

O projekt Skutečně zdravá škola se Jiří Skalický zajímá, je jeho propagátorem. Počet obézních dětí totiž stále stoupá. Návyk jíst zdravé a kvalitní suroviny si děti přenesou i do budoucnosti, což může pomoct i při prevenci civilizačních chorob.

Ondřej Müller, krajský manažer

Osobnosti: