× Pohněme s tím. Společně!

Úspěch na sněmu - Pardubický kraj posílil ve vedení TOP 09

15. 12. 2013

7. a 8. 12. 2013 proběhl v pražském hotelu Dorint Don Giovanni 3. celostátní sněm TOP 09. Ten měl za cíl zvolit nové vedení - předsedu, prvního místopředsedu, zbývající členy předsednictva a také výkonný výbor. Z dalších důležitých bodů programu to bylo projednání programu do voleb do Evropského parlamentu.

Delegace z Pardubického kraje jela na sněm se dvěma cíli. Prvním z nich bylo podpořit Východočecha Leoše Hegera v jeho kandidatuře na post místopředsedy strany. To se podařilo již v prvním kolem volby. Druhým a neméně důležitým cílem bylo obhájit minimálně jedno křeslo ve výkonném výboru. Dosud byl Pardubický kraj ve výkonném výboru zastoupen pouze jedním křeslem, na které dva roky usedala předsedkyně regionu Chrudim Vladislava Michalová, přičemž výkonný výbor je mimo sněm nejvyšší orgán strany TOP09 a rozhoduje o těch nejdůležitějších úkonech jako je rozpočet, změny stanov, kandidátky do voleb atd. Delegáti celostátního sněmu nakonec zvolili z Pardubického kraje dva zástupce. Ve výboru zůstane Vladislava Michalová a přibude pardubický radní Jan Němec. Ten na zvolení reagoval slovy: „Velice si vážím důvěry delegátů sněmu a děkuji, že je oslovil právě můj kandidátský projev.“

Pardubický kraj má ovšem automaticky ještě dalšího člena výkonného výboru – z titulu poslance se jím automaticky stal i Jiří Skalický. Předseda TOP 09 Pardubického kraje Miroslav Nádvorník zhodnotil výsledky sněmu: „Tento sněm přinesl pro Pardubický kraj zásadní změnu a velice děkuji za to, že nám delegáti umožnili mít ve výboru a tedy v celé TOP 09 silnější hlas.“

Lucie Mičková, PR

Michal Pilař