Pilař: Pardubice připravují realizaci Smart Cities

V reakci na projednávání Smart Cities v jednotlivých orgánech města jsme se rozhodli uspořádat konferenci Chytré město Pardubice. Vysvětlíme pojem Smart Cities, který  zatím není většině občanů úplně známý, ale skrývá v sobě například možnost zlepšení jejich pohodlí, úspory energií a nebo plynulejší dopravu díky využívání moderních přístupů a technologií ve městě a regionu.

5. 4. 2018

Vedení města v nedávné době projednávalo dokument Strategie Smart City města Pardubic, je tedy nejvyšší čas s touto problematikou postupně seznámit i občany města. Proto jsme se rozhodli uspořádat konferenci a diskusi pro širokou veřejnost.

Přijměte naše pozvání na konferenci o Smart Cities v Pardubicích, která proběhne v úterý 10.4. od 16 hodin v Domě techniky (náměstí Republiky 2686, Pardubice) a poslechněte si zajímavosti o tom, jak pomocí moderních přístupů a technologií zlepšit život obyvatelům v našem městě.

TOP 09 má v oblasti Smart Cities silnou kompetenci - o tuto problematiku se zajímáme už několik let ve spolupráci s odborníky z našeho think-tanku TOPAZ. Můžeme také čerpat ze zkušeností kolegů z ostatních měst, kde už Smart Cities několik let běží. Jedním z řečníků bude například Pavel Jílek, člen komise pro Smart Cities v Brně. Další kolegové se zabývají přípravou projektů v Olomouci nebo například v Hradci Králové. Těšíme se proto, že se nyní budeme moci věnovat Smart Cities i v Pardubicích.

Připravovaný dokument Strategie Smart Cities města Pardubic bohužel připomíná spíše výčet produktů k zakoupení, než podrobnou analýzu potřeb města nebo stanovení priorit pro využívání nových přístupů a technologií pro zlepšení života obyvatel. Byl bych nerad, aby se nakonec v Pardubicích začaly například jen nakupovat předražené lavičky s wifi, protože to pouze kazí jméno opravdu chytrým řešením, která Smart Cities projekty nabízí.

Akci budu moderovat, můžete se mě tak v průběhu debaty dotázat na více podrobností. Budeme rádi, když se občané města začnou o Smart Cities více zajímat. Těšíme se na zpětnou vazbu a podněty, které projekty občané opravdu ocení a které považují spíše za vyhazování peněz.

Michal Pilař, předseda TOP 09 Pardubický kraj

Štítky
Osobnosti: Michal Pilař
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme