Pavel Svoboda na cestách Pardubickým krajem

Náš lídr pro volby do poslanecké sněmovny si pro Vás připravil sumář z cest do regionů Pardubického kraje.

21. 7. 2021

Na tour po Pardubickém kraji to bylo náročný, ale skvělý. Petr Fiala mi dělal společnost a myslím, že je vidět, že ho to ve svitavské firmě Tauer Group a.s., která provozuje obchodní centrum PRO DŮM, nadchlo taky Díky všem, se kterými jsme se mohli potkat osobně a na další se těším příště

s Petrem Fialou

Když jsme s Petr Fiala projížděli Pardubický kraj, ani na vteřinu jsem nepochyboval, že to má smysl. Je to sympaťák, velmi vzdělaný, konzervativní a schopný člověk. Chci, aby byl premiérem, nikoho jiného tady nevidím a rád tomu pomůžu z pozice lídra Spolu21 v našem kraji.

s Petrem Fialou

Není normální mít 8 let vládu, která spolehlivě zvládá jenom zajištění byznysu jistého miliardáře. Přitom všude po Česku jsou lidi, kteří podnikají poctivě a vytváří skutečnou přidanou hodnotu. Třeba jako kolega z naší kandidátky Lukáš Novák, který v Litomyšli podniká v IT a aktivně se podílí na zlepšování svého okolí, například návrhem úspěšného projektu „Stromy života pro Litomyšlata“.

na Krajském úřadě

Pardubice jsou vnímané jako jeden z dopravních uzlů republiky. Z toho může těžit celý kraj, jenže plnému využité všech možností brání řada problémů: „pětatřicítka“ je přetížená, Pardubice i Chrudim potřebují dokončit obchvat, o dostavbě dálnice se taky mluví už roky. O tom, jak (a kdy konečně) situaci řešit, jsme proto mluvili s náměstkem hejtmana Pardubického kraje Michalem Kortyšem. SPOLU chceme dopravu v kraji zlepšit.

s Markem Výborným

V sobotu odpoledne jsme s Marekem Výborným navštívili Nové Hrady. Tohle nádherné místo poskytlo zázemí stovkám dětí ze ZUŠ Open - setkání dětí z uměleckých škol, které po roce všemožných omezení konečně mohly předvést, co umí. Atmosféra na zámku proto byla ještě slavnostnější než obvykle Využili jsme příležitost a setkali se s panem Jiraským, starostou Vysokého Mýta i tamější ředitelkou hudební školy. Za organizaci děkuji Irena Pohl Houkalová. Umělecké školství přesně tohle potřebuje!

v Hlinsku

Víkend jsem využil k návštěvě Hlinska. Tamější „Betlém“ je nádherné místo s historickými budovami, rozhodně stojí za návštěvu kdykoli během roku. My jsme tam tentokrát vyrazili Spolu21 na kontaktní kampaň. Moc děkuji Michaele Pintové a Josefu Remešovi za podporu a inspirativní setkání. Těším se, že i další zastávky v Pardubickém kraji budou tak příjemné jako tahle

Ondřej Müller, krajský manažer