Müller: Kraj dá více peněz na sport a cestovní ruch

16. 1. 2023

O 20% si polepšila rozpočtová kapitola podpory sportu a cestovního ruchu. Kraj by rád vyhověl žádostem více sportovních klubů. Bude také motivovat destinační společnosti a podporovat stavbu cyklostezek.

Vyhlášené dotační programy prošly jen kosmetickými změnami. Co se výrazně změnilo je objem finančních prostředků. Neznamená to, že si sportovní a kulturní organizace sáhnou na větší objem peněz, ale že bude vyhověno více žádostem,“ vysvětluje člen krajského výboru pro Kulturu, sport a cestovní ruch Ondřej Müller.  

Kraj těmito programy podporuje pravidelné sportování mládeže, sport handicapovaných, reprezentaci kraje i významné sportovní akce. 

Úplnou novinkou je sloučení několika tipů dotací do nového programu „Pardubický kraj pro rodinu“, který sdružuje podporu rodin v nepřiznivé́ sociální́ situaci a aktivní́ trávení volného času dětí a mládeže. 

Žádosti o podporu lze podávat do 31. ledna, veškeré podrobné informace nejdete na: https://www.pardubickykraj.cz/dotacni-programy-probihajici-probihajici-v-oblasti-cestovniho-ruchu-sportu-a-volnocas-aktivit

 

 

Ondřej Müller

Štítky
Osobnosti: Ondřej Müller
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme