Krajský sněm TOP 09 Pardubického kraje zvolil nové vedení

9. 9. 2013

Letohrad, 6. 9. 2013 - V pátek 6. 9. 2013 proběhl v Letohradě na Tvrzi Orlice 3. Krajský sněm TOP 09 Pardubického kraje, který volil nového předsedu. Tím se stal Miroslav Nádvorník z Litomyšle. Sněmu se účastnili i členové předsednictva TOP 09 Miroslav Kalousek, Jaromír Drábek, Leoš Heger a Marek Ženíšek.

Krajský sněm, který se koná jednou za dva roky, zvolil i tři místopředsedy – Vladislavu Michalovou, Miroslava Vohníka a Jana Němce.

Sněm se konal přesně den po zasedání Výkonného výboru TOP 09, který definitivně potvrdil krajské kandidátky. Kandidátku TOP 09 s podporou Starostů v Pardubickém kraji podle plánu povede Jaroslav Zedník (STAN), za ním jsou Jiří Skalický a Václav Cempírek (oba TOP 09).

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek zdůraznil důležitost nadcházejících parlamentních voleb: „Tyto volby jsou nejdůležitější od roku 1989, protože poprvé nepůjde pouze o levicové či pravicové směřování v jednotlivých odvětvích společenského života, ale půjde o samotný systém svobodné parlamentní demokracie. Nepůjde o nic menšího než o svobodu.“

S tím, že největším úkolem, kterému bude muset krajská organizace aktuálně čelit, jsou volby, souhlasil i nový předseda Miroslav Nádvorník. „Naším cílem je obhájit alespoň stávající počet poslanců z Pardubického kraje, tedy dva,“ upřesnil Nádvorník. Doplnil ale, že pro většinu místních politiků budou hlavním milníkem nadcházejících dvou let volby do místních zastupitelstev měst a obcí, které se budou konat na podzim roku 2014.

Sněm podpořil Hegera

Krajský sněm TOP 09 se mimo jiné rozhodl vyjádřit podporu Leoši Hegerovi pro jeho kandidaturu do předsednictva TOP 09. Heger pochází z královéhradeckého kraje, který je Pardubicku odjakživa blízký.

Kontakt:

Lucie Mičková

PR a komunikace s veřejností

TOP 09 Pardubický kraj

+420 774 869 620

lucie.mickova@pce.top09.cz

www.top09.cz

 

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme