Jiří Skalický: O Pardubický kraj se budu starat dál

Primář Pardubické nemocnice Jiří Skalický (TOP 09) získal v kraji ve sněmovních volbách s výrazným náskokem nejvíce preferenčních hlasů. Za sebou má řadu nemalých úspěchů, před sebou spoustu plánů a úkolů. TOP 09 se do sněmovny dostala a je tedy parlamentní stranou, pro většinu krajů však její centrální program nestačil. Kde vidí volební neúspěch a padnou jeho plány pro Pardubický kraj?

22. 11. 2017

TOP 09 neměla dostatečně jasný srozumitelný program a vize, se kterými by se občané ztotožnili. Samozřejmě, kdo měl zájem, tak zjistil, že chceme prosazovat řadu zajímavých a zásadních věcí. V dnešní době ale lidé chtějí stručné jasné informace. Potřebují pocit jistoty a bezpečí. TOP 09 zdůrazňovala odpovědnost jednotlivce. Přitom dokázala prosadit pro lidi pro stát i samosprávy hodně důležitých věcí. Nechlubila se tím denně do médií. Lidé tak mohli mít pocit, že je odtržená od problémů všedního dne. A svou roli hrály i výhrady k pražskému vedení. V Pardubickém kraji jsme se však snažili témata rozvinout a vysvětlit, ale to nestačilo.

 

Potřeby lidí v krajích jsou nesmírně důležité. Proto budu krajům pomáhat. Dobré věci je třeba dotáhnout, nastartovat připravené, vymýšlet další. Zdravotnictví nebo bezpečnost jsou stále důležitější. Není možné počítat s tím, že ekonomika a obchod se budou stále rozvíjet, musíme být připraveni na horší časy. Do kraje je třeba dostat další značné peníze. Nezahodím důvěru lidí, neodcházím od nehotové práce. Jako primář také neodejdu od rozpracovaného vyšetření. TOP 09 musí projít obměnou. Kandiduji do jejího nejvyššího vedení. Čestné je neuhnout, čelit problémům, přijmout výzvu, i bez poslaneckých výhod. S poslaneckou sněmovnou jsem úzce v kontaktu. Nevstoupil jsem do veřejného života rovnou jako poslanec, předtím jsem mnoho let pracoval ve zdravotnictví a pokračoval jsem v tom i při poslaneckém mandátu. Budu dál řešit třeba projekty v oblasti zdravotnictví, bezpečnosti, dopravy. Lidem v Pardubickém kraji jsem dal slovo, že jsem na jejich straně. Slovo držím“.

 

 

PharmDr. Jiří Skalický, Ph.D.

primář Pardubické nemocnice, zastupitel města Pardubice

 

Týdeník Pernštejn

Štítky
Osobnosti: Jiří Skalický
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme