Vize TOP 09 v Ostravě, strana chce snížit byrokracii a posílit střední třídu

28. 3. 2017

Více jak stovka lidí přišla v Ostravě diskutovat s politiky TOP 09 o budoucnosti země. Na své Roadshow po českých krajích strana představuje Vizi České republiky v roce 2030. V ní voličům nabízí mimo jiné snížení byrokracie, nižší odvody státu a ekonomiku nápadů, která stojí na pracovité střední třídě.

Jedním z hlavních témat na pondělním setkání TOP 09 v Ostravě bylo efektivní hospodaření státu, o který strana usiluje dlouhodobě. „Chceme-li mít produkty s vysokou přidanou hodnotou, musíme snížit cenu práce. TOP 09 proto chce, aby byla lidská práce co nejvíce osvobozená od nesmyslných odvodů. Chceme, aby měla pracovitá střední třída na svou tvořivost volné ruce. Bohatou společnost dělají bohatí občané. Proto v naší Vizi usilujeme o bohatou a prosperující střední třídu,“ uvedl předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

„Naším cílem je hájit zájmy těch, kteří nechtějí nic navíc. Pouze chtějí, aby jim bylo umožněno pracovat, aby mohli tvořit, podnikat a nebyli diskriminovaní. Je to TOP 09, kdo hájí zájmy střední třídy,“ dodal Miroslav Kalousek.

Diskutovalo se také o podpoře inovací. Podle TOP 09 je jedinou cestou k modernímu hospodářství zrušení zbytečné byrokracie. „Naší vizí je zrušení všech zbytečných regulací a zákonů, ve kterých se už nikdo pořádně neorientuje. Chceme omezit i nekončící nárůst státních zaměstnanců a státních výdajů, o který se zasloužila současná vláda,“ řekl poslanec TOP 09 Martin Plíšek. „Digitální ekonomika, která nebude jednou z nejdražších v Evropě, potřebuje naši maximální podporu,“ dodal poslanec Plíšek.

„Tyto volby budou křižovatkou a mohou na velmi dlouhá léta ovlivnit naši budoucnost. Jsme jedinou stranou, která občanům nabízí konkrétní a splnitelné cíle. Nabízíme život ve svobodě, bezpečí a prosperitě,“ uvedl poslanec a starosta Bolatic na Hlučínsku Herbert Pavera (TOP 09).

Návštěvníci Roadshow TOP 09 v Moravskoslezském kraji diskutovali například s předsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem, prvním místopředsedou Markem Ženíškem, místopředsedkyní Jitkou Chalánkovou nebo poslancem TOP 09 Martinem Plíškem. Celou akci do Ostravy přijel podpořit čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Moderování se ujal poslanec TOP 09 za Moravskoslezský kraj a starosta obce Bolatice Herbert Pavera.

 

Marcela Masná, krajská manažerka TOP 09 Moravskoslezský kraj

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme