TOP 09: Konzervativci hájí zavedené postupy

12. 10. 2015

Každá strana má své ideje. Ideám musíme věřit. Abychom jim věřili, musíme jim porozumět. A abychom jim porozuměli, musíme o nich diskutovat.“

Krajská organizace TOP 09 Moravskoslezského kraje zorganizovala za podpory poslance Herberta Pavery ideovou konferenci, která se uskutečnila v pátek 9. října 2015 v Bolaticích. Konference se nesla v duchu tří hlavních tématických pilířů: Prosperita, Vzdělanost a Demokracie. Zachování konzervativních hodnot se prolínalo všemi tématy konference. Cílem konference bylo otevřeně poukázat na největší problémy v oblasti podnikání, přístupu k přírodě a hospodaření v krajině, otázky v oblasti dnešního školství a role rodiny ve společnosti. Na závěr konference se intenzivně diskutovalo na téma bezpečnosti a imigrace uprchlíků, které je jedním z nejaktuálnějších témat dnešní doby.

Konference se zúčastnilo šedesát členů a podporovatelů TOP 09 Moravskoslezského kraje. Zároveň nás svou návštěvou poctila i poslankyně paní Jitka Chalánková a europoslanec pan Jaromír Štětina.

Naši politici na konferenci řekli:

Evropa celkem zaspala co se týče oblasti konfliktu v Sýrii. Média mají ohromnou moc na věci upozorňovat ve většině případech negativně. Proto i otázka uprchlíků je veřejnosti vnímána negativně. Jestli chceme zastavit přílivu uprchlíků z východu, musíme zachovat Evropu jednotnou a zároveň řešit problémy přímo v oblasti válečných konfliktů,“ uvedl poslanec Herbert Pavera.

Vyřešit krizi na Ukrajině lze jedině a pouze tím, že se ukončí válka. Už dlouho prosazuji, že je potřeba Ukrajině pomoci, a to zbraněmi, aby se mohla bránit. Je to důležité i pro bezpečnost celé Evropské Unie. Jsme vlastně v hybridní válce s Ruskem a je třeba se k tomu postavit,“ vyzdvihl Jaromír Štětina.

Pokud se ve společnosti projevují totalitní tendence, které narušují princip rodiny, tak je bohužel taková společnost velice oslabená a nemůže se divit, že jiné národy, které mají více dětí, pak bývají mnohem silnější," zdůraznila Jitka Chalánková.

Konzervatizmus je stěžejní tématem TOP 09 a jako takoví, konzervativci, dbáme na to, aby zavedené postupy byly nejen dodržovány, ale i zachovány,“ uvedl Tomáš Velička (krajský předseda TOP 09 Moravskoslezský kraj).

TOP 09 Moravskoslezský kraj

Marcela Masná- krajská manažerka 

Přílohy
PDF Ideová konference TOP 09 MSK- podklady pro účastníky.pdf (300.8 kB)
Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme