Strzondala: Svobodné podnikání je hrozbou pro ČSSD a ANO

26. 6. 2017

Sociálnědemokratický předseda Senátu Milan Štěch se pozdější omluvou snažil oslabit dosah svého pobuřujícího výroku o nutnosti zvýšit odvody pro osoby samostatně výdělečné činné, z nichž mnohé považuje za pseudopodnikatele. Nejprve to podle něj mělo být řešení akutního nedostatku zaměstnanců v průmyslu, kam by druhý nejvyšší ústavní činitel republiky rád vyhnal živnostníky, zatížené likvidačními odvody.

Přes pozdější výmluvu, že vlastně jen chtěl diskutovat o lepších důchodech pro živnostníky, jeho útok na malé a střední podnikatele jasně navázal na výrok tehdy stínového ministra financí za ČSSD Jana Mládka, který na sjezdu strany v březnu 2013 v Ostravě prohlásil, že živnostníci „parazitují na zaměstnancích“. Přidejme k tomu velkopodnikatelem Andrejem Babišem omílaná slova o menších konkurentech, že „všetci kradnú“ a skutečnost, že současná vláda neúměrně zatížila podnikatele kontrolním hlášením o DPH a elektronickou evidencí tržeb.

Jsem přesvědčen, že tato slova a fakta dostatečně ilustrují postoj současných vládních stran k malému a střednímu podnikání. Vidíme, že svobodné, tedy nekontrolované podnikání je pro ČSSD a Babišovo ANO 2011 zcela nepřijatelné, což je v protikladu s mým přesvědčením, že právě svobodné a byrokracií neomezované podnikání je základem prosperity každé společnosti. Pamatujme si tyto názory a postoje, hlavně teď, před podzimními volbami do Poslanecké sněmovny a zejména během nich.

 

Roman Strzondala – předseda regionální organizace TOP 09 Moravskoslezský kraj

Kontakt: Marcela Masná, krajská manažerka TOP 09 Moravskoslezský kraj, asistentka poslance H. Pavery

Email: marcela.masna@top09.cz

Tel: 00420/737209730

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme