Zahradníček: Podpoříme kulturní akce školáků

13. 8. 2015

Karlovarský kraj vyčlenil ze svého rozpočtu téměř 2,5 milionu korun na to, aby umožnil žákům a studentům během školního roku navštěvovat kulturní představení. Podpora se týká dětí z mateřských škol, školáků i středoškolských studentů. Budou tak moct vyrazit například na divadelní představení, koncert či se podívat do galerie, muzea, knihovny, ale třeba i do hvězdárny, informovala v tiskové zprávě mluvčí Karlovarského kraje Jana Pavlíková.

„Projekt je v rámci republiky ojedinělý a jsem rád, že se díky němu daří zpřístupnit co největšímu počtu dětí hudební zážitek a kontakt s živými umělci v divadle nebo setkání s uměleckými díly na výstavách. Proto je částka, kterou Karlovarský kraj každoročně na tuto aktivitu uvolňuje, rok od roku vyšší. V loňském roce se za kulturou podívalo přes 35.000 dětí a doufám, že letos jich bude ještě víc,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast kultury, památkové péče, lázeňství a cestovního ruchu Petr Zahradníček (TOP 09)

K divadelním představením a koncertům letos přibyla i možnost návštěvy porcelánky v Nové Roli, kde se děti v rámci tzv. Porcelánové školičky seznámí s postupem výroby porcelánu a mohou si přímo vyzkoušet jeho dekoraci.

„K programu kraj každoročně vydává katalog, ve kterém si školy samy z nabídky 200 různých pořadů vyberou ten, který je pro ně nejzajímavější,“ dodal Zahradníček

Cílem programu je vést mládež ke kulturnímu chování, vztahu k umění a zvyšování kulturní vzdělanosti. Program Karlovarský kraj letos realizuje 12. rokem. Zpočátku byl program zaměřený pouze na studenty středních škol. Postupně se nabídka kulturních programů rozšiřuje tak, aby oslovila i děti škol základních a mateřských. 

K programu kraj vydává katalog, ve kterém si školy samy z nabídky 200 různých pořadů vyberou ten nejzajímavější. 

zdroj: Chebský deník, 13.8.2015, strana 04

Štítky
Osobnosti: Petr Zahradníček
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme