Zahradníček: Loket a Lauf podepsaly Memorandum, k oslavě jubilea Karla IV.

18. 4. 2016

Město Loket plánuje ve spolupráci s hradem Loket velkolepé oslavy jubilejního sedmistého výročí narození Karla IV.

Město Loket má podepsané Memorandum o spolupráci při oslavách jubilea Karla IV. s městem Lauf. V jeho rámci bude v Laufu 30. dubna pořádána výstava o Karlu IV. s tím, že pak se 6. května přemístí do Černé věže na hradě Lokti,“ informoval místostarosta města Loket Petr Zahradníček (TOP 09). Obě města jsou s Otcem vlasti úzce spjata. V Laufu nechal římský císař a český král vybudovat hrad Lauf.

14. května, tedy v den narození Karla IV., se bude konat slavnostní pochod, který odstartuje od loketské radnice a skončí v Karlových Varech na Linhartu, kde se vysadí strom na počest zakladatele města.

Památný strom by se měl zasadit přesně v hodinu, kdy přišel římský císař a český král na svět.

13. a 14. srpna budou na hradě středověké slavnosti Karla IV. „Budou připraveny noční prohlídky hradu, ale i prohlídky určené speciálně pro děti. Ve spolupráci s Pouličním divadlem Viktora Braunreitera bude připraveno i představení pro návštěvníky hradu,“ informovala kulturní referentka hradu Loket Šárka Žižková.

V současnosti už jsou například ve městě a na hradě vyvěšené prapory, upozorňující okolí na blížící se oslavy, které budou probíhat průběžně celé léto.

zdroj:  14.4.2016  Karlovarský deník  str. 03  Karlovarsko

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme