Zahradníček: Kraj poskytne na opravu střechy Císařských lázní 1 milion korun

19. 10. 2015

Oprava střechy Císařských lázní v centru Karlových Varů bude pokračovat i v příštích letech. Celkové náklady jsou vyčísleny na zhruba 11,4 miliónu korun, přičemž práce jsou rozfázovány na několik let.

Letos společnost Bolid M, která nabídla ve výběrovém řízení nejnižší nabídku, provede práce za zhruba dva a půl miliónu korun. „Z toho ministerstvo kultury poskytne 1,5 miliónu a kraj jeden milión korun,“ prozradil náměstek karlovarského hejtmana Petr Zahradníček(TOP 09), podle kterého další postup prací bude záležet na přílivu státních dotací.

„Odhaduji, že práce budou probíhat tři čtyři roky,“ podotkl náměstek a připomněl, že vrchní část střechy Císařských lázní je již opravená z minulých let.

Nyní se budou opravovat zejména boční kopule, hlavní průčelí památkově chráněného objektu a restaurovány mají být i všechny zdobné prvky na střeše. Zatím je stále ve hře i projekt na celkovou rekonstrukci Císařských lázní s podporou státu, který by ale vyšel řádově na stovky miliónů korun.

Císařské lázně jsou majetkem kraje, ale spravuje je společnost vytvořená společně s městem Karlovy Vary. Právě tyto tři subjekty se mají na záchraně Císařských lázní finančně podílet. Ve hře je ale i čerpání evropských dotací. 

zdroj: Právo, 19.10.2015, strana 12

Štítky
Osobnosti: Petr Zahradníček
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme