Zahradníček: Firmy nechtějí odstranit nedostatky na Becherově vile

18. 12. 2015

Poslední splátky ve výši pět miliónů korun za stavbu Becherovy vily v Karlových Varech, která je uložena v bance jako záruka za kvalitu stavby, se chce domoci do konce dubna investor, Karlovarský kraj. Peníze, které by jinak skončily v insolvenčním řízení s dvěma dodavatelskými firmami, chce totiž použít na odstranění nedostatků, které se na stavbě vyskytly.

„Zjistili jsme v Becherově vile mimo jiné poruchy na kotli, do objektu zatéká a nesvítí nouzové osvětlení,“ uvedl náměstek karlovarského hejtmana Petr Zahradníček (TOP 09), který připomněl, že stavbu za 89 miliónů korun prováděly stavební společnosti Prefa Beton a Thermia Bau.

„Obě firmy jsou v insolvenčním řízení a nechtějí nedostatky na Becherově vile odstranit,“ pokračoval. Pět miliónů korun je uloženo v bance jako poslední splátky za stavbu, které měly zajistit případné financování nedostatků na stavbě. Jenže když firmy zkrachovaly, nemá kdo práce provést. Proto se chce vedení města domoci alespoň peněz, které jsou k tomu určeny. 

zdroj: 18.12.2015  Právo  str. 11  Severozápadní Čechy

Štítky
Osobnosti: Petr Zahradníček
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme