Zahradníček: Chceme mít internát pod sebou. Kvůli potřebným opravám

12. 4. 2016

Zájem vedení města Lokte o internát přidružený ke střední průmyslové škole sílí. Domov mládeže v současné době patří Karlovarskému kraji, ale to by se mohlo brzo změnit. „Místo pro jednání tu je,“ připustil náměstek hejtmana Karlovarského kraje Dalibor Blažek. Podobně jako někteří zastupitelé však nesouhlasí s převodem majetku kraje za symbolickou korunu. Jako schůdnou cestu naznačil možnost, kterou nyní kraj využívá v Karlových Varech.

Od krajského města jsme dostali některé objekty za symbolickou desetinovou cenu, kdy jsme se zavázali, že odhadní cenu z posudku do deseti let proinvestujeme do objektů. Tento příklad by tedy mohl být použit i v Lokti,“ vysvětlil Blažek. Loket chce internát pod svá křídla už řadu let, a to hned z několika důvodů. Jedním je i jídelna, kterou využívají žáci místní základní školy.

Internát je podle názorů radnice ve špatném technickém stavu. „Loket využívá dotace na městskou památkovou regeneraci. Je tam podmínka, že žadatelem musí být město. Rádi bychom využili dotace na opravu budovy. Proto jsme oslovili kraj,“ uvedl místostarosta Lokte Petr Zahradníček (TOP 09). Kapacita zařízení je padesát osob. V současné době tam pobývá okolo dvaceti dětí. Tím pádem lze využít prázdné prostory. Loketským se líbí myšlenka na vyčlenění jednoho patra pro ubytování hostů města.

Není to pro nás ale prioritní. Chceme mít budovu pod sebou kvůli provedení potřebných oprav. Myšlenka na využití pro hosty je druhořadá,“ doplnil místostarosta Zahradníček.

Přesto by mohli prostory využívat sportovci, muzikanti nebo hosté z partnerských měst, kteří do Lokte zamíří, a vedení radnice jim z toho důvodu platí ubytování v hotelech a penzionech. „Ubytování v místních hotelech vyjde minimálně na tisícovku za noc. Pokud bychom je umístili v našem zařízení, ušetřil by náš rozpočet,“ dodal Zahradníček.

Rádi bychom využili dotace na opravu budovy. Proto jsme oslovili kraj.“ Petr Zahradníček, místostarosta Lokte.

zdroj:  9. 4. 2016  Mladá fronta DNES  str. 18  Kraj Karlovarský

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme