Zahradníček: Absolvujte prohlídku důlního díla

8. 9. 2015

Nejzajímavější památky, budovy a objekty opět v září otevírají brány veřejnosti. Návštěvníkům se zcela zdarma otevřou památky po celém Karlovarském kraji.

Letošní ročník Dnů evropského dědictvímápodtitul Památky znovuzrozené. Po celé zemi se proto otevřou brány pivovarů, mlýnů, skláren, dolů a další doklady technické práce generací našich předků. V rámci Dnů evropského dědictví budou moci lidé nahlédnout například do zákulisí Městského divadla v Mariánských Lázních. Komentovaná prohlídka se uskuteční už dnes, v úterý 8. září, od 15 hodin. Mariin pramen je dalším lákadlem Dnů evropského dědictví. Zájemci se ve středu 9. září od 14.15 hodin projdou s průvodcem po trase s unikátními zvukovými obrazy a časovou osou na téma historie Mariánských Lázní. Chybět nebude ani volné zpřístupnění památníku Fryderyka Chopina v Mariánských Lázních.

Do celoevropské akce se zapojil také chebský hrad. „V rámcitéto akce jenasobotu 12. září připraven branný den s britskými Commandors z druhé světové války a československými prvorepublikovými četníky,“ informovala mluvčí chebské radnice Simona Liptáková. Na své si přijdou i příznivci Bečovské botanické zahrady. I zde se připojí ke kulturněpoznávací, společenské a výchovné akci. V rámci ní budou v botanické zahradě v sobotu 12. září od 10 do 16 hodin prezentovat i některé běžně nevystavované nálezy z botanické zahrady.

Den otevřených dveří a zpřístupnění národní technicképamátkychystá také důl Jeroným v Čisté na Sokolovsku. Na neděli 13. září je připraven zajímavý program.

„Zájemci mohou absolvovat prohlídky důlního díla,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Zahradníček. „Vystoupí také hornická kapela Barbora a soubor Malí horníčci. Pro děti bude připraveno divadelní představení,“ dodal Petr Zahradníček

Štítky
Osobnosti: Petr Zahradníček
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme